Algemeen

Crypto’s: het ideale kerstcadeau

Steeds meer mensen ontdekken de wereld van de cryptovaluta, maar nog niet iedereen heeft zijn eerste stappen in de cryptowereld gezet. Hoe leuk zou het zijn om zo iemand cryptomunten cadeau te doen met Kerst? Op die manier kan er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met hét betaalmiddel dat in de toekomst wellicht leidend wordt. Maar crypto’s aan iemand cadeau doen: hoe pak je dat aan? Wij leggen het uit!

Geef een paper wallet cadeau

Er zijn vier manieren waarop je iemand crypto’s cadeau kunt doen met Kerst. Allereerst kun je kiezen voor de paper wallet. De paper wallet is eigenlijk niet meer dan een set van twee codes. De eerste code bevat het adres waarop de crypto’s staan en de tweede code is in feite het wachtwoord. Deze set van codes kun je printen of op een andere manier op papier zetten. Een mooie strik eromheen en je kerstcadeau is klaar! Deze methode is misschien niet echt geschikt voor crypto-beginners, maar er zijn nog meer manieren om crypto’s cadeau te geven.

Ga voor de Bitcoins-waardebon

Het is ook mogelijk om een waardebon voor (een stukje) Bitcoin te kopen. De waardebon vertegenwoordigt een waarde in Euro’s. De ontvanger kan de waardebon inwisselen voor Bitcoin wanneer hij of zij dat wil. Je kunt daarbij zeggen dat het handig is om dit te doen op een moment dat de koers relatief laag staat zodat de waarde in de loop der tijd flink kan toenemen.

De fysieke wallet voor een grotere gift

Zoek je een veilige manier om de cryptomunten digitaal op te slaan en daarna cadeau te doen? Dan is een fysieke wallet – ook wel een hardware wallet genoemd – een uitstekende keuze. Deze wallet komt in de vorm van een soort USB-stick. Het nadeel is dat een fysieke wallet aardig aan de prijs is. Je moet dan wel een relatief groot stuk Bitcoin cadeau doen om de prijs in verhouding te krijgen.

Geef een software wallet met Kerst

Je kunt er geen feestelijke strik omheen doen, maar het lijkt ons wel erg leuk om te krijgen: een software wallet. Je helpt dan iemand met het openen van een account – bijvoorbeeld op Bitvavo – en stort hier een bedrag aan Bitcoin of andere cryptomunten op. Daarna kan diegene de crypto’s naar eigen inzicht beheren. Een dergelijk kerstcadeau kan een leuke motivatie zijn om zich meer in de wereld van cryptovaluta te verdiepen. En wie weet hoe de waarde van de cryptomunten zich nog gaat ontwikkelen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button