Algemeen

Dit zijn de voordelen van een laadpaal aan huis 

Elektrische auto’s en hybride auto’s beginnen steeds meer de norm te worden. Veel autofabrikanten zijn zelfs al gestopt met het produceren van auto’s met een verbrandingsmotor. Als je een nieuwe auto wil, heb je dus eigenlijk al niet meer zoveel keuze. Dat is ook niet zo erg, want elektrische auto’s en hybride auto’s bieden een hoop voordelen ten opzichte van auto’s met een verbrandingsmotor. Voor een elektrische auto of een plug-in hybrid heb je natuurlijk wel een laadpaal nodig. Je kunt een openbare laadpaal gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om bij jou thuis een laadpaal te laten installeren. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van een laadpaal aan huis!

Je hoeft niet in de rij te staan 

Het grootste voordeel van een laadpaal aan huis is natuurlijk dat je niet in de rij hoeft te gaan staan bij een openbare laadpaal of laadstation. Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun auto onderweg op te laden, dus bij de laadstation die je onderweg vindt kunnen er voortaan ook rijen staan. Op dit moment zijn er in Nederland in totaal zo’n 50.000 openbare laadstation te vinden waar je terecht kunt voor het opladen van je elektrische of hybride auto. De laadstations komen er momenteel niet in hetzelfde tempo bij als de nieuwe eigenaren van elektrische of hybride auto’s. Een eigen laadpaal scheelt je dus een hoop tijd. Er zijn in ons land een hoop aanbieders waar je laadpalen van af kunt nemen. Een populaire keuze is de Alfen Laadpaal van Laadpunt Nederland. 

Het scheelt je uiteindelijk ook geld 

Op den duur ben je ook goedkoper uit als je een eigen laadpaal hebt. Dat zou je in eerste instantie waarschijnlijk niet zeggen, aangezien het kopen en laten installeren van een laadpaal een behoorlijke investering is. Toch verdien je die investering uiteindelijk meer dan terug. Elektrisch rijden is op zich al goedkoper dan het rijden in een benzine- of dieselauto, maar met een eigen laadpaal ben je uiteindelijk nog goedkoper uit. Wat jij betaalt aan elektriciteit is namelijk altijd minder dan wat je betaalt bij een openbaar laadstation. Wil je zakelijk een laadpaal neerzetten? Dan scheelt het je zeker een hoop geld, want als medewerkers hun auto bij kantoor op kunnen laden, betaal je veel minder dan wanneer ze onderweg bij laadstations gaan staan. Ben je op zoek naar een goede zakelijke laadpaal? Dan is de EVBox laadpaal echt een aanrader!

Opladen kost je veel minder tijd 

Naast het feit dat je niet meer in de rij hoeft te staan bij een laadstation, kost het opladen aan een eigen laadpaal je ook veel tijd omdat je niet hoeft te wachten tot je auto opgeladen is. Je bent gewoon thuis, dus je kunt de auto opladen op momenten dat je hem niet nodig hebt, bijvoorbeeld ‘s nachts. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button