Algemeen

Een 085 nummer: Wat is het en waar is het voor bedoeld?

Je bent vast wel ooit een 085 nummer tegengekomen, maar waar is zo’n nummer nu eigenlijk voor bedoeld? En wat kun je verwachten als je de telefoon opneemt met een 085 nummer? We snappen dat je dat graag wil weten, vooral nu er veel fraude wordt gepleegd via telefoontjes en mails. In dit artikel vertellen we je alles over een 085 nummer en hoe je er zelf een aan kunt vragen!

Wat is een 085 nummer?

De laatste jaren zie je steeds vaker dat bedrijven overstappen op een 085 netnummer. Als je hiermee gebeld wordt, lijkt het in eerste instantie op een regionaal telefoonnummer, maar dat is het niet. Een 085 nummer is namelijk een landelijk netnummer, dat kan worden gebruikt als toegangsnummer voor een bedrijf. Zo’n netnummer is niet gebonden aan een regio of een prijs. Voor ondernemers is het dus erg fijn om gebruik te maken van een 085 netnummer. Het geeft je bedrijf een meer landelijke uitstraling en het werkt drempelverlagend tegenover klanten of contacten. Dit is niet het enige voordeel van het overgaan op een 085 nummer. Voor bedrijven heeft het veel voordelen.

Voordelen van een 085 nummer

Als je ZZP’er bent of een klein bedrijfje hebt, is een 085 nummer ideaal. Het geeft een professionele uitstraling en helpt je door je mobiele telefoonnummer dat je voor de zaak gebruikt af te schermen. Dit houdt ook een hoop spam telefoontjes tegen. Daarnaast bepaal je makkelijk hoe en wanneer je bereikbaar wil zijn. Het geeft je dus meer opties dan een standaard zakelijk telefoon abonnement. Je hebt echter wel al een abonnement nodig met een telefoonnummer, om er een 085 nummer aan te kunnen koppelen. Je kunt een 085 nummer individueel per telefoonnummer aanvragen. Mensen die een 085 nummer aanvragen, kunnen het daarna per direct gebruiken.

Een 085 nummer aanvragen

Een 085 nummer aanvragen is redelijk simpel. Je hebt al een 085 nummer voor je bedrijf vanaf 25 euro per maand. Je kunt heel simpel een 085 nummer bestellen naar keuze. Je kunt kiezen tussen een nummer dat binnen 24 uur live is, een informatienummer of een nummer in eigen beheer. Je kunt alles online regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om het via de telefoon te regelen. Bij een 085 nummer krijg je vaak ook een soort contact suite bij je telefoonnummer, zodat je het nummer zelf kunt beheren. Hierin zitten verschillende functies: nummerbeheer, wachtrijbeheer, mogelijkheden tot rapportages en nog veel meer. Je kunt jouw 085 telefoonnummer eenvoudig via internet bestellen. In sommige gevallen krijg je jouw eerste 085 nummer gratis bij je zakelijke telefoon abonnement. Dat is voor ZZP’ers of mensen met een klein bedrijf natuurlijk ideaal!

Gerelateerde artikelen

Back to top button