Beleggen

Alles wat je wilt weten over investeren in goud

Investeren kan op talloze manieren. Je kunt jouw geld in aandelen of cryptomunten steken, maar het is ook mogelijk om te investeren in goud. Ondanks dat dit laatste niet direct iets is waar veel mensen aan denken, kan het wel degelijk interessant zijn om (een deel van) jouw geld in goud te investeren. Denk je erover na om te investeren in dit edelmetaal? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd waar je aan begint. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je wilt weten over investeren in goud.

Voordelen van investeren in goud

Voordat je in goud investeert, wil je waarschijnlijk eerst weten wat de voordelen van beleggen in dit edelmetaal zijn. Het grootste voordeel is wat ons betreft dat goud waardevast is. Dit komt vooral doordat de voorraad goud slechts gestaag groeit. Een tweede voordeel is dat de vraag naar goud de laatste jaren alsmaar is toegenomen. Dit komt vooral doordat mensen steeds welvarender zijn geworden. Een laatste voordeel is dat goud niet gevoelig is voor bijvoorbeeld een oorlog of recessie. Waar aandelen en andere beleggingen dan vaak (sterk) in waarde dalen, geldt dit voor goud niet.

Zitten er ook nadelen aan?

Omdat we jou graag een zo goed mogelijk beeld schetsen van investeren in goud, staan we ook stil bij de nadelen. Eén van de grootste nadelen is in onze ogen dat er geen rente, dividend of winst betaald wordt over goud. Dit is bij aandelen, cryptomunten en obligaties vaak wel het geval. Wil je fysiek goud kopen? Dan komt er een tweede nadeel om de hoek kijken. Je moet dan namelijk verstand van zaken hebben. Als deze kennis ontbreekt, koop je mogelijk geen echt goud. In dat geval is de investering weggegooid geld.

Verschillende manieren om te investeren in goud

Hierboven haalden we al kort een eerste manier aan waarop je kunt investeren in goud. Het is namelijk mogelijk om fysiek goud te kopen. Veel mensen denken dat dit de enige optie is, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk nog meer manieren om te investeren in goud. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in goud aandelen. Je koopt dan aandelen in een bedrijf dat in goud handelt. Een andere optie is het kopen van goudcertificaten. Dit lijkt op investeren in fysiek goud, maar toch is er een belangrijk verschil. Je haalt namelijk alleen de certificaten in huis en geen fysiek goud.

Waar koop je goud?

Als je wilt investeren in goud ben je vast ook benieuwd waar je dit edelmetaal koopt. Je kunt je hiervoor het beste tot een expert richten, zoals Goudwisselkantoor. Hier kun je onder meer gouden munten, goudbaren en gouden sieraden kopen. Naast goud ben je hier ook aan het juiste adres voor zilver. Bij deze partij kun je overigens niet alleen maar terecht voor zilver en goud inkoop, maar ook voor verkoop. Eén van de grote voordelen is dat je hier altijd een eerlijke prijs krijgt voor jouw edelmetaal. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg partijen die je geen eerlijke prijs bieden voor goud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button