Beleggen

Wil je overstappen met je beleggingen? Dat kan!

Heb jij jouw vermogen in beheer bij een speciale vermogensbeheerder, maar ben je het niet meer helemaal eens met hun werkwijze? Dat kan natuurlijk voorkomen, het gaat immers wel om jouw geld. Gelukkig heb je altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere beheerder als je dat wil. Maar hoe gaat dat overstappen in zijn werk en is het altijd zomaar mogelijk? Dat vertellen we je in dit artikel!

Een second opinion aanvragen

Eigenlijk begint het hele proces met het aanvragen van een second opinion bij een of meerdere vermogensbeheerders. Bij een second opinion gaat een andere beheerder een frisse blik werpen op jouw beleggingen en de manier waarop jouw vermogen nu wordt beheerd. Vervolgens krijg je van de beheerder een aanbod hoe zij dit zouden doen en hoeveel het je zou kosten. Dit aanbod kun je dan vergelijken met jouw huidige vermogensbeheer en wat je hiervoor betaalt en voor terugkrijgt. Mocht je een ander aanbod krijgen dat je aantrekkelijker vindt dan het contract met jouw huidige vermogensbeheerder, dan kun je ervoor kiezen om over te stappen. Overstappen met beleggen kan een wereld van verschil maken. 

De voordelen van een second opinion

Het aanvragen van een second opinion kan nooit kwaad, of je nu echt van plan bent om over te stappen of niet. Het is altijd goed om te checken of er misschien geen betere manier is om jouw vermogen te laten beheren, soms zelfs tegen een betere prijs. Iedere beheerder heeft immers een heel andere werkwijze. In sommige gevallen wordt alles uit handen genomen en hoor je er weinig van en in andere gevallen krijg je ook echt een vermogenscoach en wordt je meer meegenomen in het proces. Wat beter is, is natuurlijk afhankelijk van wat jij zelf fijn vindt. De een vindt het prima dat alles uit handen wordt genomen en de ander wil juist graag zelf ook wat leren. 

Een overstapservice vanuit de beheerder 

De meeste vermogensbeheerders bieden een speciale overstapservice aan als je over wil stappen naar hun dienstverlening. Ze regelen dan het hele proces voor je, zodat je hier niet zelf mee aan de slag hoeft. Samen met een expert doorloop je het overstapproces, zodat je zeker weet dat alles in goede banen verloopt en het goed wordt afgehandeld. In veel gevallen krijg je ook nog een deel van je eventuele overstap kosten vergoed. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopkosten voor je portefeuille. Beleggen is natuurlijk nooit zonder risico’s, maar de juiste vermogensbeheerder kan je helpen deze risico’s zoveel mogelijk in te perken. Vooral wanneer je genoeg mee wordt genomen in het proces om zelf meer ervaring op te doen in de beleggerswereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button