OndernemenOverig

Hoe adverteer je als onderneming met drukwerk?

Er zijn veel verschillende producten die je kunt gebruiken om mee te adverteren als bedrijf. Je  kunt bijvoorbeeld stickers, raamborden en stoepborden laten bedrukken. Opvallender zijn natuurlijk de grote producten, zoals een abri, een dranghekdoek of een spandoek. Dit zijn allemaal voorbeelden van producten die je buiten jouw bedrijfspand kunt gebruiken. Buiten je pand kun je ook beginnen met het plakken van producten als posters. Een poster drukken kan al voor minder dan €20. Verder zijn er nog producten die je natuurlijk binnen kunt gebruiken, maar ook producten die je in grote aantallen kunt bestellen. Binnen gaat het snel richting producten waar de huisstijl duidelijk op te zien is, zoals notitieblokken, pennen en ansichtkaarten drukken.

Denk groter

En met groter kun je denken aan een spandoek van 15 meter bij 10 meter. Een dergelijk spandoek kun je van materiaal laten maken waar je van binnenuit doorheen kunt kijken en waar dus ook nog licht doorheen komt. Doeken van dit formaat worden vaak gebruikt om aan gebouwen te hangen die langs de snelweg of een andere drukke weg staan, om zo veel mogelijk bekijks te trekken. Andere grote producten zijn bijvoorbeeld reclameborden, deze kunnen in meer dan 10 verschillende soorten materialen bestelt worden. Vaak worden dit soort borden aan de voorkant van een gebouw gehangen, met daarop het logo en/of de naam van het bedrijf. Het ideale materiaal hiervoor is Forex, een geschuimd PVC met een lichte structuur.

Op het dak

Als het dak van je pand niet al te hoog is en nog wel zichtbaar is, kun je hier ook gebruik van maken. Zo kun je verschillende dingen op het dak plaatsen, zoals vlaggen en doeken. Vlaggen zijn perfect om bovenop gebouwen te plaatsen, omdat je zelf kunt bepalen hoe lang de mast is en dus hoe hoog jouw vlag komt te hangen. Daarnaast trekt het wapperen van de vlag veel aandacht van voorbijgangers. Als je dus je logo mooi groot op de vlag zet, zal iedereen die voorbij rijdt of loopt meteen zien dat jouw bedrijf daar zit! Net als de posters, hoeft vlaggen drukken helemaal niet duur te zijn en heb je al een gevelvlag voor €25.Dit zijn enkele voorbeelden van manieren waarop je kunt adverteren met bedrukte producten. Het grote voordeel is dat je zelf op de producten kunt zetten wat je wilt en dus zelf kunt bepalen wat je communiceert naar jouw doelgroep. Er zijn veel verschillende producten natuurlijk nog mogelijk om te bedrukken en te gebruiken, zo kun je bijvoorbeeld gaan voor raamstickers, bedrukt lint en stickers op rol. Trek dus de aandacht en groei verder met je bedrijf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button