Ondernemen

Bijkomende effecten van het houden van een bedrijfsfeest voor je personeel

Het houden van een bedrijfsfeest is leuk en gezellig, maar wist je dat er meer voordelen aan vast zitten? Het houden van een feest voor je personeel zorgt namelijk voor meer binding en betrokkenheid onderling. Krystel van der Stoep is het organisatietalent van de bedrijfsfeesten bij SKYFLY entertainment. Door haar ervaring weet ze als geen ander dat er meer komt kijken bij het houden van een personeelsfeest dan alleen een gezellig feestje met elkaar. Krystel zet in deze blog 4 positieve bijkomende effecten voor je op een rij.

1. Je laat jezelf zien als meer dan alleen een werkgever

Wanneer je een personeelsfeest organiseert laat je zien dat je meer bent dan alleen een werkgever. Je laat jouw waardering blijken voor de inzet van jouw medewerkers. De ervaring leert dat medewerkers gemotiveerd worden om te werken, door de waardering die ze daarvoor terug krijgen. Een bedrijfsfeest is dus de uitgelezen mogelijkheid om het personeel eens in het zonnetje te zetten én een spetterend feest voor hen te organiseren. Daarnaast is het van belang om de hiërarchie die op de werkvloer heerst te vergeten tijdens een bedrijfsfeest. De stagiaire en de directeur zitten bij elkaar in een team tijdens de pubquiz en de leidinggevende zingt misschien wel het allerhardste mee met de foute hits. Dit laat zien dat iedereen mens is en gelijk aan elkaar. Een succesvol bedrijfsfeest maakt je personeel blij en blije werknemers zijn de sleutel tot succes. Zij maken het bedrijf uiteindelijk sterker als zij zich goed voelen op de werkvloer. Wees ook niet bang om hen dit te vertellen aan het begin van de avond tijdens een speech. Zo gaat iedereen met een trots gevoel naar huis. Jullie doen dit samen!

2. Je zorgt voor teambuilding

Waarbij denk jij aan bij het woord bedrijfsfeest? Wellicht aan een feest met een band, een bedrijfsfeest DJ of gezellig dineren met elkaar? Grote kans dat medewerkers veilig bij de collega’s van dezelfde afdeling gaan staan of zitten. Jammer, want een personeelsfeest is de uitgelezen kans voor een stukje teambuilding! Vaak heb je op een werkdag alleen contact met een aantal collega’s op dezelfde afdeling. Mensen wijken niet vaak af van hun ‘vaste groepje’, maar het bedrijf heeft natuurlijk nog veel meer collega’s! Wanneer je een personeelsfeest organiseert komen alle collega’s van verschillende afdelingen samen. Dit zorgt ervoor dat ze met elkaar in contact komen en dit is een groot voordeel voor jouw organisatie. Hoe beter collega’s elkaar kennen, des te makkelijker ze naar elkaar toe zullen stappen en samen zullen werken. Hoe meer mensen je kent, des te meer je op je gemak bent en dit komt zeker ten goede aan de werksfeer.

Wanneer je met elkaar gaat dineren kun je er voor kiezen om vooraf een tafelindeling te maken waarbij alle medewerkers kris kras door elkaar zitten. Zo moeten ze wel nieuwe contacten maken. Een andere optie die wij vaak aanraden is de SKYFLY Pubquiz. Je maakt van tevoren teams en speelt tegen elkaar. Zo moet iedereen in een team samenwerken. Het kan je nog verrassen wie die slimste collega is! 

3. Je zorgt voor betrokkenheid bij je medewerkers 

Zijn er medewerkers die het leuk vinden om mee te helpen bij de organisatie van het bedrijfsfeest? Zorg er dan voor dat je hen hierbij betrekt. Denk aan het maken van uitnodigingen, de aankleding en het thema van het feest. De medewerkers die hieraan meewerken zullen sneller andere collega’s enthousiasmeren voor het feest en het tot een succes maken! Bovendien zorgt dit voor een hogere betrokkenheid van deze medewerkers bij het bedrijf.

4. Positieve herinneringen maken

We moeten natuurlijk niet vergeten dat een personeelsfeest bedoeld is om lol te maken met elkaar. Het is voor iedereen belangrijk om te ontspannen en plezier te maken na een drukke werkweek. Wat is er nu mooier dan samen hard werken en samen mooie, positieve herinneringen maken. Zo geef je ook meteen het teamgevoel een boost!

Genoeg redenen dus om een bedrijfsfeest te organiseren! Heb je geen idee waar je moet beginnen of waar je rekening mee moet houden? Krystel helpt je graag verder om jouw bedrijfsfeest tot een knallend succes te maken. Een feest waar door werknemers nog lang over nagepraat zal worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bij SKYFLY Entertainment houden we altijd rekening met de wensen en voorkeuren van het bedrijf. Zo creëren we een feest geheel in de setting die bij het bedrijf past. 

Krystel van der Stoep
Krystel is het organisatorische talent van SKYFLY Entertainment. Zij houdt zich vooral bezig met het organiseren van zakelijke events en bedrijfsfeesten. Dankzij haar creatieve ideeën is ieder feest gegarandeerd een succes! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button