Ondernemen

Verlichting in de horeca: zo kies je de juiste verlichting voor jouw restaurant

Start je binnenkort een geheel nieuw restaurant? Dan ben je waarschijnlijk enorm druk met het uitzoeken van de juiste tafelsettings, meubels, een geavanceerde keuken, het samenstellen van een goed menu en nog heel veel meer. Maar heb je ook wel eens nagedacht over de verlichting in jouw restaurant? Want hoe je het ook wendt of keert: deze vormen dé basis van jouw restaurant. Zonder de juiste verlichting is het vrijwel onmogelijk om de juiste sfeer te creëren en zo dus extra gasten aan te trekken.

Maar wat zijn precies belangrijke factoren om op te letten bij het kiezen van horeca verlichting? Waar moeten deze aan voldoende? Welk doel heeft de verlichting? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Licht tafeltjes extra uit

In het restaurant beschik je natuurlijk over tientallen tafels. Je kunt niet boven iedere tafel een lichtbron hangen, maar je kunt er wel voor zorgen dat bij iedere rij enkele tafels extra worden uitgelicht. Op die manier zorg je voor een sfeervol geheel én praktische voordelen. Onvoldoende verlichting maakt comfortabel eten immers niet mogelijk. Je hebt voldoende verlichting nodig in een restaurant. Sfeer staat op nummer één, maar ook het zicht moet natuurlijk voldoende blijven.

Licht daarom tafeltjes extra uit. Dit doe je bijvoorbeeld door het gebruik van een spanningsrail. Zo plaats je de verlichting precies waar dat nodig is. Bovendien valt er nog wat te veranderen indien dat nodig is. Zo kun je constant veranderingen aanbrengen totdat je het beoogde effect hebt bereikt.

Maak gebruik van LED verlichting

Bij het starten van een restaurant heb je al genoeg kosten, hier wil je niet ook nog een gigantische energierekening bij gooien. Kies daarom voor energiezuinige verlichting als LED om kosten te besparen. LED heeft een veel langere levensduur en verbruikt ook nog eens veel minder elektriciteit. Op die manier bespaar je zowel op vervangingskosten als op de energierekening.

Wist je dat LED bovendien ook nog eens heel sfeervol licht creëert. Voorheen kon er enkel wit licht geproduceerd worden met LED. Dit was uiteraard weinig sfeervol. Inmiddels is de warmte van een ledlamp net zo aanwezig als bij iedere andere conventionele lamp. Maak eventueel gebruik van een LED dimmer om het licht nog meer naar wens aan te sturen en de stemming in het restaurant te brengen.

Lichtadvies voor horeca

Ben je op jacht naar de juiste restaurant verlichting? bedrijfsverlichting.nl is een ervaren lichtadviesbureau en kan advies geven over de juiste LED verlichting voor restaurants en andere horeca toepassingen. Uiteindelijk ben je een investering aan het doen en wil je een goed resultaat zien. Zeker weten dat verlichting optimaal wordt toegepast in jouw horeca toepassing? Neem dan contact op met de lichtadviseurs van bedrijfsverlichting.nl. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij het beste advies geven voor jouw project!

Gerelateerde artikelen

Back to top button