Ondernemen

Wat is de toegevoegde waarde van een Business Coach?

Als ondernemer wil je graag alles zelf doen. Toch werkt dat niet altijd, dat alles-zelf-doen-syndroom. Loop je vast en weet je niet bij wie je terecht kunt met je vragen? Lijkt het je fijn om te sparren over de kansen en uitdagingen binnen jouw bedrijf? Dan is een Business Coach de oplossing. In dit artikel bespreken we de toegevoegde waarde van een Business Coach.

Jij bepaalt de agenda

Een goede Business Coach geeft advies dat volledig afgestemd is op jouw vraagstukken. Jij bent dan ook de persoon die de agenda voor elke coachingsessie bepaalt. Een Business Coach zal jou dus geen hapklare adviezen geven die hij ook bij andere ondernemers gebruikt. Een Business Coach gebruikt zijn of haar expertise en ervaringen uit het bedrijfsleven, om passende adviezen te geven. De kennis en ervaring van je coach zijn daarom dus van onschatbare waarde.

De resultaten zijn altijd meetbaar

Tijdens de coaching met jouw Business Coach stel je doelen, je Business Coach geeft je de handvatten die nodig zijn om die doelen te behalen. Om het succes van een coachingstraject te kunnen bepalen, zijn de resultaten altijd meetbaar. Zowel gedurende het traject als aan het einde van een traject. Meer omzet, meer winst, een groter marktaandeel, productiecapaciteit vergroten. Dit zijn slechts voorbeelden van doelen die jij met een gedreven en ervaren Business Coach kunt behalen. Zo lang je er zelf voor de volle 100% voor gaat, staat niets jou in de weg je doelen te behalen. 

Leer van je Business Coach, hij heeft het wiel al uitgevonden

Van fouten leer je. Maar waarom fouten maken als jouw coach al weet hoe het afloopt? Een Business Coach heeft al jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en kent alle fijne kneepjes van het ondernemerschap. Hij heeft fouten gemaakt, zodat jij dat niet hoeft te doen. Dat scheelt je veel energie, tijd en geld. Probeer dus niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar luister naar de adviezen die jouw Business Coach je aanreikt. 

Jouw stok achter de deur

Heb je zelf al meerdere keren geprobeerd om verandering teweeg te brengen in jouw bedrijf? Heb je doelen gesteld, maar onderneem je de nodige acties niet? Met een Business Coach weet je zeker dat je aan de slag moet. Hij fungeert namelijk als stok achter de deur en zorgt ervoor dat jij in actie komt. Het is iemand die jou met je neus op de feiten drukt, houdt je accountable voor je zelfgestelde doelen. Samen stel je een plan van aanpak op, aan jou de taak dit ook daadwerkelijk uit te voeren!

Klankbord en vertrouwenspersoon

Bij een goede Business Coach kun je terecht met al jouw vraagstukken, maar ook met onzekerheden of struikelblokken. Een Business Coach fungeert als vertrouwenspersoon en daarnaast ook als klankbord. Alle zaken die je bespreekt met jouw coach, blijven vertrouwelijk. Behoefte aan een sparringpartner voor zowel zakelijk als privé, waarbij er ook aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling als persoon en als ondernemer? Dan kun je beter met een Business Mentor sparren. Daarbij ligt de focus namelijk niet op meetbare resultaten behalen, maar om de groei van jou als persoon, wat ook zeer waardevol is voor veel ondernemers die voelen dat ze stil staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button