Overig

AED aanschaffen maakt uw buurt veiliger

Op steeds meer plekken in Nederland kiest men voor de aankoop van een defibrillator. Een AED aanschaffen stelt mensen in staat, om met vertrouwen een reanimatie uit te voeren op het moment dat iemand in de omgeving getroffen wordt door een hartstilstand. Met een moderne AED maakt u zich minder afhankelijk van ambulancebroeders; er kan direct gestart worden met reanimeren na het bellen van het noodnummer. Daarbij is een uitgebreide medische kennis niet benodigd. Een moderne AED van Lifeline is zo ontworpen, dat deze u op verschillende manieren instructies geeft. Dit kan via een luidspreker, maar ook via de combinatie van een luidspreker met beeldscherm. In dit artikel leest u meer over de voordelen van een AED aanschaffen. 

Verschillende mogelijkheden bij een AED aanschaffen 

Bij een AED aanschaffen heeft u verschillende opties. Lifeline is een gerenommeerd producent van defibrillators, welke haar producten in Nederland aanbiedt via Defibtech. In de basis wordt door Lifeline onderscheid gemaakt tussen twee modellen; de Lifeline AED en de Lifeline VIEW AED. Verschil tussen beide modellen zit in het feit, dat de Lifeline VIEW AED van een geïntegreerd beeldscherm voorzien is. Instructies worden niet alleen gesproken aangeboden, maar ook op beeld. Het maakt het uitvoeren van een reanimatie makkelijker. De Lifeline AED is uitsluitend van een luidspreker voorzien. 

Keuze tussen een vol- en halfautomatische AED 

Niet alleen bestaat er een verschil tussen de Lifeline AED en het model met geïntegreerd beeldscherm. Ook zit er een verschil in de wijze waarop deze werkt. Kies tussen een vol- en halfautomatische AED. Bij een halfautomatische AED drukt u zelf op de knop om een schok toe te dienen, op het moment dat het apparaat u hier de instructie voor geeft. Bij een automatische defibrillator hoeft u dat niet zelf te doen; de AED bepaalt wat het juiste moment is om de schok toe te dienen. U wordt vooraf gewaarschuwd, zodat u een stap achteruit kunt zetten. 

AED aanschaffen met meertalige instructies 

Normaliter worden de instructies door de AED in het Nederlands aangeboden. U kunt bij een AED aanschaffen kiezen voor een variant, waarbij u naast het Nederlands ook andere talen op de defibrillator laat installeren. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van Nederlands- met Frans- of Engelstalige instructies. Dit kan het overwegen waard zijn, wanneer u de AED aanschaft voor een omgeving met veel internationale bewoners. Denk aan een studentencomplex met voornamelijk studenten vanuit andere landen. Een AED aanschaffen is hierbij niet alleen interessant voor Nederlanders, maar ook voor mensen van buiten Nederland. 

Accessoires bij een AED aanschaffen 

Combineer een AED aanschaffen met de aankoop van verschillende bijpassende accessoires. Denk aan een handig wandpaneel voor binnen, waaraan u de AED op kunt hangen. Buiten zou u de AED in een wandkast op kunnen bergen. De kast is beveiligd met een pincode, om vandalisme tegen te gaan en de AED te beschermen tegen ruige weersomstandigheden. Er worden mogelijkheden geboden om de AED vanuit de kast of aan het wandpaneel op afstand te laten monitoren. Is er onderhoud benodigd? In dat geval wordt u hiervan op de hoogte gebracht.   

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button