Overig

Hoe kies je de juiste werkschoenen?

Werkschoenen worden door werknemers de gehele dag gedragen. Het is een goede manier om de voeten te beschermen bij zwaar werk. Daarnaast mogen werkschoenen vies worden en zijn ze afgestemd op het werk dat je moet doen. Maar hoe kies je nu de juiste werkschoen voor het werk? Er zijn enorm veel verschillende werkschoenen die je aan kunt schaffen. In dit blog bericht willen we je een handje helpen om de keuze te maken voor een passende werkschoen van Bowork

Verschillende soorten werkschoenen

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat je de juiste werkschoen hebt voor de klussen die je hebt. Als je bijvoorbeeld veel met gevaarlijke materialen werkt, is het belangrijk dat de werkschoen een goede bescherming biedt. Daarnaast kan het ook zijn dat de werkschoen juist erg beweeglijk moet zijn, omdat je er de hele dag op moet lopen. Het is dus afhankelijk van het werk dat je doet welke schoen je moet hebben. Alle verschillende werkschoenen hebben een normering. Dit loopt van een lage bescherming tot een zeer hoge bescherming. De meeste werkschoenen zijn bijvoorbeeld voorzien van een ijzeren veiligheidsneus. Deze beschermt altijd tot een bepaalde druk. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook belangrijk zijn dat de werkschoen waterdicht is.

In welke sector ben je werkzaam?

Als je de juiste werkschoen wilt gaan kiezen, is het belangrijk om te weten in welke sector je werkzaam bent. In bijvoorbeeld de agrarische sector is het vaak belangrijk dat de werkschoenen voorzien zijn van een veiligheidsneus. Daarnaast kan het ook fijn zijn als de schoen waterdicht is, aangezien je vaak in de modder komt te staan. Om deze reden is het belangrijk dat je kiest voor een schoen met een hogere normering. Als je bijvoorbeeld in de elektronica sector werkt, kan het zijn dat een werkschoen met een lage normering al voldoende is. Je staat bijvoorbeeld niet dagelijks in de modder, waardoor de schoen niet perse waterdicht hoeft te zijn.

Bepalen van de juiste werkschoen

Naast dat de werkschoen de juiste bescherming moet bieden voor het werk, is het ook belangrijk dat ze goed lopen. In de meeste gevallen loop je namelijk de gehele dag op de werkschoen. Voor iedere voet kan het beste model anders zijn. Daarnaast wordt er ook een onderscheid gemaakt tussen dames en heren werkschoenen. Heb je bijvoorbeeld extra brede voeten? Dan is het verstandig om een werkschoen te kiezen die extra breed is. Zorg er altijd voor dat je de werkschoen goed past voordat je er dagelijks op gaat lopen. Daarnaast kan het ook helpen om een steunzool in de schoen te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button