Overig

Oplaadpalen voor thuis, alles wat je moet weten

Elektrisch rijden is ongetwijfeld in opkomst. Tegenwoordig zijn er in de VS al meer dan 10 miljoen elektrische voertuigen die op de wegen rijden en dit zal waarschijnlijk aan het einde van het decennium naar 145 miljoen zal stijgen.

Ook in ons land stijgt dit. De mindset is aan het verschuiven naar elektrische mobiliteit, dit heeft bij onderzoeksbureau McKinsey al geleid om te stellen dat de toekomst van de auto elektrisch is en dat het aankoppelingspunt in de adoptie van de passagier al is opgetreden.

Duurzaam en minder vervuilend

Dit is verre van verrassend. Het besturen van een elektrisch voertuig is duurzamer, minder vervuilend en goedkoper dan een voertuig met een interne verbrandingsmotor. Bovendien biedt het, afhankelijk van hoe je rijdt, ook veel meer gemak.

Hoewel het waar is dat het opladen van een EV langer duurt dan het vullen met benzine hoef je de meerderheid van de tijd alleen maar je tijd goed te gebruiken om je tank te vullen. In plaats van naar een benzinestation te rijden om bij te vullen, kun je opladen waar je parkeert. En één van de beste manieren om dit te doen is thuis.

Omdat elektrische voertuigen steeds vaker voorkomen, zal het grootste deel van het opladen thuis plaatsvinden. Hoewel het echter thuis is, bevat het concept ook iets nieuws en soms is het een beetje overweldigend.

Elektrische auto opladen thuis is handiger

We kennen het allemaal. Je tank is bijna leeg en je moet bijvullen. Maar je moet op tijd thuiskomen voor een etentje. Wellicht is er morgenochtend tijd voor die grote ontmoeting. Maar misschien ook niet? Wat doe je? Ga je nu te laat zijn of morgen op tijd weg?

Omdat je thuis kunt komen, hoef je niet uit je uiterste best te maken om naar huis te komen. Niet meer omgeleid te worden naar het benzinestation. Je kunt je voertuig letterlijk opladen terwijl je eet, speelt en slaapt. Dat is het voordeel van een laadpaal kopen.

Dit gemak, om het huis te verlaten met een opgeladen batterij, is niet alleen tijds-efficiënt, maar het helpt ook om altijd genoeg energie te hebben om thuis te geraken, omdat je de zekerheid hebt dat je zonder bij te laden honderden kilometers kunt afleggen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende niveaus van opladen die je kunt gebruiken voor jouw voertuigniveau, hier bespreken we niveau 1en 2 en hoe hoger het laadniveau, hoe hoger het vermogen en hoe sneller het jouw elektrische auto oplaadt. Kijk voor meer informatie bij een laadpaal bedrijf.

Niveau 1 oplader

Een niveau 1-oplader is er een die je thuis in de muur aansluit. Omdat de oplader slechts een kleine hoeveelheid vermogen kan trekken van de standaard huishoudelijke uitlaat, is het de langzaamste manier om een ​​elektrisch voertuig op te laden. Het is echter de meest toegankelijke en betaalbare manier om een ​​elektrisch voertuig op te laden.

Niveau 2 oplader

Niveau 2 laden is de volgende stap: het is sneller, slimmer, veiliger en rendabeler dan niveau 1 opladen. Ze zijn te vinden op woningen en flatgebouwen, alsmede openbare ruimten, commerciële parkeerplaatsen of op kantoor. In tegenstelling tot niveau 1 opladers, zijn niveau 2 laders aparte laadpalen die relatief snel opladen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button