AlgemeenOverig

Zo maak je een woning echt eigen

Als je een eigen woning hebt, is het ook wel net zo leuk om de woning zo in te richten en in te delen op een manier dat echt past bij jou. Een woning die jouw persoonlijkheid écht laat zien. Maar hoe doe je dat? Het klinkt misschien lastig, maar er zijn genoeg manieren om jouw persoonlijkheid echt terug te laten kunnen komen in jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen.

Items met waarde plaatsen

Er zijn vast dingen die jij in je bezit hebt, die erg waardevol zijn voor je. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld iets wat met je hobby te maken heeft. Doe je aan wielrennen? Waarom zet je dan niet je allereerste racefiets op display? Houd je van gitaar spelen? Hang een gitaar aan de muur. Maak je zelf kunstwerken? Hang een mooi schilderij op die je zelf gemaakt hebt, of eentje van een artiest die je erg mooi vindt. Zoiets heeft waarde voor jou, en naast dat het leuk is voor jou om in je huis te hangen, laat het aan anderen zien wie jij bent als persoon.

Foto’s en persoonlijke dingen

Natuurlijk kunnen foto’s en andere persoonlijke voorwerpen niet ontbreken in je woning. Wat dacht je van een kast vol fotoalbums, gekke spulletjes met een mooie herinnering of een mooie grote foto aan de muur? Je kunt bijvoorbeeld een foto op glas afdrukken en deze mooi aan de muur hangen. Als je een echt grote foto wil, kun je ook bijvoorbeeld forex platen gebruiken en de foto hierop laten afdrukken. Maak er iets moois van, al zijn het een paar simpele fotolijstjes, dit voegt veel persoonlijkheid toe aan een woning.

Doe eens lekker gek

Een woning hoeft niet altijd ‘perfect’ te zijn. Stap eens af van het simpele en normale wat je overal ziet. Zie je ergens een meubel en ben je meteen verliefd, maar denk je dat het niet bij je interieur past of dat het een ‘raar’ item is? Wat houdt je tegen? Als jij iets mooi vindt, dan betekent dat dat het bij je past en dan is er eigenlijk geen enkele reden om dit item niet gewoon in je huis neer te zetten. Denk aan een grote fauteuil met een fout printje, een gek bijzettafeltje of zelfs iets simpels zoals een plantenpot of een spiegel. Niks is lelijk en als jij het graag in je woning wil, moet je dat ook gewoon lekker doen! Het is tenslotte jouw huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button