Verzekering

Deze 5 tips komen van pas bij het verzekeren van een bedrijfsauto

Iedere ondernemer die een bedrijfsauto bezit is wettelijke verplicht deze te verzekeren. Omdat het hier om een auto voor zakelijke gebruik gaat, biedt een particuliere autoverzekering meestal geen uitkomst. Sluit daarom een zakelijke autoverzekering af. Als je niet weet hoe je dit aanpakt, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 tips op een rijtje die van pas komen bij het verzekeren van een bedrijfsauto.

1. Verdiep je in de mogelijkheden

Het is belangrijk om jouw bedrijfsauto goed te verzekeren. Dit kan alleen als je weet wat er mogelijk is op het gebied van een bedrijfsauto verzekering. Verdiep je daarom in de mogelijkheden. Je ontdekt al snel dat je uit drie dekkingen kunt kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Je moet een bedrijfsauto minimaal verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Wil je dat ook schade aan jouw bedrijfsauto vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco.

2. Neem de leeftijd van de bedrijfsauto als uitgangspunt

Veel ondernemers weten niet hoe zij hun bedrijfsauto het beste kunnen verzekeren. Geldt dit ook voor jou? Kies dan niet lukraak een dekking, maar neem de leeftijd van jouw bedrijfsauto als uitgangspunt. Voor bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar wordt vaak een WA verzekering afgesloten. Wanneer de auto tussen de 5 en 10 jaar oud is, kies je voor WA + Beperkt Casco. Bedrijfsauto’s jonger dan vijf jaar kun je het beste allrisk (WA + Volledig Casco) verzekeren.

3. Overweeg aanvullende verzekeringen af te sluiten

Sommige ondernemers kiezen enkel een basisdekking, maar dit gaat niet voor iedereen ver genoeg. Wil jij jouw bedrijfsauto nog beter verzekeren? Dan bieden aanvullende dekkingen uitkomst. Bij de meeste verzekeraars kun je uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Daarnaast bieden veel verzekeraars een aanvullende verzekering voor pechhulp en motorrijtuigenrechtsbijstand aan.

4. Vergelijk verzekeringen met elkaar

Wie een bedrijfsautoverzekering af wil sluiten, kan bij een groot aantal verzekeraars terecht. Uit ervaring weten wij dat veel ondernemers zich vaak tot de eerste beste verzekeraar richten. Zij willen hier namelijk niet veel tijd en moeite in steken. Zonde, want in dat geval sluit je mogelijk niet de beste verzekering voor jouw bedrijfsauto af. Vergelijk bedrijfsautoverzekeringen daarom altijd met elkaar voordat je een keuze maakt. Via 123bestelautoverzekering vergelijk je makkelijk en snel.

5. Laat je niet te veel leiden door de premie

Bij het vergelijken van bedrijfsautoverzekeringen letten veel mensen op de prijs. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor zo’n verzekering. Toch is het niet verstandig je te veel te laten leiden door de prijs. Waarom niet? Omdat jouw bedrijfsauto dan mogelijk niet optimaal verzekerd is. Richt je daarom liever tot de inhoud en voorwaarden van de verzekering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button