Verzekering

Financiële voordelen van een begrafenisverzekering

Een uitvaart kost veel geld voor nabestaanden. Voor een eenvoudige uitvaart moet je al rekenen op een bedrag van €7.500,-. Met een begrafenisverzekering dek je de kosten die hiervoor in rekening gebracht worden. Wij vertellen je er graag meer over.

Waarom kiezen voor een begrafenisverzekering?

Als iemand komt te overlijden is er pijn en verdriet. Je wilt deze periode van rouw dan ook zo min mogelijk gedoe en zorgen. Voor de nabestaanden kan het extra moeilijk zijn als er ook nog een groot bedrag betaald moet worden voor de begrafenis. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering, voorkom je dat het extra moeilijk wordt. De nabestaanden hoeven dan niet de uitvaart te betalen of voor te schieten. Wanneer je komt te overlijden, wordt namelijk in eerste instantie je bankrekening bevroren, waardoor de nabestaanden er niet zomaar bij kunnen. Als je een begrafenisverzekering hebt is er geld beschikbaar om de uitvaart te verzorgen. Dus het bevriezen van de desbetreffende bankrekening heeft dan geen gevolgen voor de uitvaart.

Welke verschillende soorten begrafenisverzekeringen zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor de begrafenis.

Naturapakket

De eerste begrafenisverzekering is het naturapakket. In dit pakket wordt een vrij te besteden bedrag vrijgegeven. Met dit bedrag kun je speciale wensen en eventuele extra kosten van de begrafenis betalen. In de meeste gevallen verzorgt een uitvaartondernemer die aangesloten is bij de verzekeraar de dienst. Als je een andere uitvaartondernemer wilt kan dat, maar dan krijg je in de meeste gevallen een lagere premie.

Kapitaalverzekering

Vervolgens heb je ook de kapitaalverzekering voor de begrafenis. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat er geld vrijkomt voor de uitvaart. Het geld dat hiermee vrijkomt is enkel bestemd voor de uitvaart. Je mag in deze verzekering zelf kiezen welke uitvaartondernemer je de begrafenis laat uitvoeren. In sommige gevallen kan het wel zijn dat je een hogere uitkering krijgt als je kiest voor een uitvaartondernemer die aangesloten is bij de verzekeraar.

Sommenpolis

Tot slot kun je ook de keuze maken voor een sommenpolis. In deze polis wordt er een vast bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden als je komt te overlijden. Het geld dat wordt gegeven wordt van te voren bepaald en is een vrij bedrag. De nabestaanden mogen van dit geld bijvoorbeeld ook op vakantie gaan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Op het moment dat je gaat kiezen voor de uitvaartverzekering, zijn er enkele aspecten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat je een goede premie betaald. Hij moet niet te duur zijn, maar je moet ook wel voldoende geld uitgekeerd krijgen. Daarnaast kunnen er grote verschillen zijn voor de leeftijd die je hebt. Hoe ouder je bent, hoe duurder de uitvaartverzekering uit zal vallen, waarbij het ook een koopsom kan betreffen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button