Waarop letten bij het kiezen van een virtuele creditcard
Weleens gehoord van een virtuele creditcard? Met een virtuele creditcard is het mogelijk aankopen te doen zonder een daadwerkelijke (fysieke) card in je bezit te hebben. Deze wordt ook wel een online of digitale creditcard genoemd. Deze creditcards zijn ook aangesloten bij welbekende creditcard maatschappijen zoals Mastercard en Visa. Er zijn diverse soorten aanbieders en creditcards waaruit je kunt kiezen. Maar waar moet je op letten? Hieronder enkele tips.
Virtuele creditcard
De naam zegt het al; virtueel. U heeft dus geen fysieke creditcard in uw bezit. Een virtuele creditcard is een prepaid credit card en bestaat uit een nummer, uw naam en een CVC-code. Virtuele creditcards zijn te koop online of in de winkel. U kunt de creditcard opwaarderen via iDEAL of een bankoverschrijving. Een virtuele creditcard is verkrijgbaar zonder een BKR toetsing en dat maakt de aanschaf hiervan ook aantrekkelijk. Je kunt er ook alleen online betalingen mee doen. Een virtual credit card is alleen geschikt voor online betalingen. Je kunt met een prepaid creditcard of via IDEAL en Paypal ook betalen. Kijk voor meer informatie hierover op BetalenZonderCreditcard.nl.
Voordelen van een virtuele creditcard
De virtuele creditcard is online aan te schaffen en zonder BKR toetsing vooraf. Dit maakt het voor veel mensen interessant. Iedereen kan dan ook een virtuele creditcard aanschaffen. Na aanschaf kunt u ook meteen online aankopen en betalingen doen met de virtuele credit card. Wat betreft het gebruik en de veiligheid hiervan: u kunt heel makkelijk een nieuw nummer aanvragen. Nog een voordeel is dat u geen rente betaalt, wat bij een gewone creditcard wel het geval is omdat u daarmee rood mag staan. Deze creditcard is dus vooral te gebruiken bij online aankopen van leveranciers die geen iDEAL accepteren als betaalmogelijkheid.
Nadelen van een virtuele creditcard
Als we kijken naar de nadelen van een virtuele creditcard, dan is een nadeel dat deze niet in een winkel gebruikt kan worden als een soort pinpas om mee te betalen. Ook kan er geen geld mee opgenomen worden bij een pinautomaat. Bij een fysieke creditcard is er vaak een verzekering als u uw product niet geleverd krijgt of als deze beschadigd of iets is. Dat is bij een virtuele creditcard niet altijd het geval. Heeft u toch liever een creditcard die u vaker kunt gebruiken en voor grotere bedragen en andere daaraan verbonden voordelen? Kiest u dan liever voor een fysieke pas zoals bijvoorbeeld de prepaid Mastercard van Bunq.