Algemeen

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Tijdens corona hebben heel veel mensen het online shoppen ontdekt. Je kunt alles wat je maar kunt verzinnen, online bestellen en met een paar klikken op je muis, weet je zeker dat je je spullen morgen al in huis hebt. Toch is het niet altijd volkomen veilig om je producten online te kopen. De informatie over het product kan verkeerd zijn, er kan iets misgaan tijdens de verzending. Een aanbieder hoeft niet de mogelijkheid te bieden om het product dan om te ruilen. Als je met een creditcard betaalt hebt, kun je heel eenvoudig veel problemen voorkomen. Met een creditcard zijn je aankopen namelijk voor een bepaalde termijn verzekerd en heb je dus automatisch garantie, ook als je bestelling nooit aankomt. 

Hoe werkt een creditcard precies? 

Een creditcard is een wereldwijd geaccepteerde manier van betalen. Dat maakt deze pas zeer interessant voor reizigers, maar ook de thuisblijvers hebben veel voordeel bij deze pas. De creditcard wordt namelijk wereldwijd, dus ook in Nederland, geaccepteerd en biedt verschillende voordelen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een creditcard geen lening. Je hebt in de meeste gevallen een betaallimiet maar dit moet je binnen 30 dagen terugbetalen. Doe je dit niet dan wordt je creditcard geblokkeerd om grote betalingsachterstanden te voorkomen. Wil je tussentijds terugbetalen dan kan dit ook. Via ideal kun je altijd een tussentijdse storting doen. Zo behoudt je maximale controle over je uitgaven. 

Al je aankopen zijn verzekerd

Als je iets met je creditcard koopt, zijn je aankopen altijd verzekerd. Hieronder vallen verlies, diefstal en beschadigingen. Bij je creditcard komt eveneens een afleververzekering. Dat is handig voor mensen die online producten bestellen, maar die nooit aankomen. Dat kan soms een hele strijd opleveren met je leverancier, maar met deze verzekering is alles zo opgelost en krijg je via de creditcardmaatschappij je geld terug. Raak je op vakantie je portemonnee kwijt? Dan kun je bij bepaalde creditcards een geldbedrag uitgekeerd krijgen zodat je de belangrijkste zaken toch nog kunt regelen. Het bedrag dat je krijgt, is afhankelijk van het soort pas dat je neemt. Kijk daarom even goed naar de mogelijkheden. 

Waar moet je aan voldoen? 

Omdat een creditcard achteraf terugbetaald wordt moet je aan een aantal eisen voldoen om de kaart aan te kunnen vragen. Je moet bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn en woonachtig zijn in Nederland. Je moet ook een vast minimuminkomen hebben van tenminste 1.150 euro per maand. Tot slot zal een BKR-check uitgevoerd worden om te zien of je in het verleden schulden had. Voldoe je aan alle gestelde voorwaarden, dan kun je je pas al heel snel in huis verwachten. Voldoe je hier niet aan dan is de ANWB GO Card een goed alternatief.

Gerelateerde artikelen

Back to top button