Beleggen

3 beste handelsplatforms voor beleggen in ETF’s voor Nederlandse beleggers

Wanneer je actief bent op de beurs, dan is de term ETF’s geen onbekende term. De meeste beursbeleggers gebruiken ETF’s, om hun portefeuilles te diversifiëren. Wanneer je in een ETF belegt, koop je een bundel aandelen die je kunt kopen en verkopen, waardoor jouw risico wordt verlaagd en jouw portefeuille wordt gediversifieerd. Ze verminderen het risico van beleggen in de aandelenmarkt als geheel. En ze doen het allemaal voor een vriendelijke prijs.

Ontwikkeling van activa van Global Exchange Traded Funds (ETF’s) van 2003 tot 2022

Wanneer je actief bent op de beurs, dan is de term ETF’s geen onbekende term. De meeste beursbeleggers gebruiken ETF's, om hun portefeuilles te diversifiëren. Wanneer je in een ETF belegt, koop je een bundel aandelen die je kunt kopen en verkopen, waardoor jouw risico wordt verlaagd en jouw portefeuille wordt gediversifieerd. Ze verminderen het risico van beleggen in de aandelenmarkt als geheel. En ze doen het allemaal voor een vriendelijke prijs.

Ontwikkeling van activa van Global Exchange Traded Funds (ETF's) van 2003 tot 2022
(Afbeelding: Statista)

Ontdek welke online brokers het beste zijn om jouw etf’s te kopen en waarom je dit handelsplatform moet gebruiken.

Als Nederlandse belegger is het belangrijk om het juiste handelsplatform te kiezen om te beleggen in ETF’s. Er zijn verschillende handelsplatformen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de drie beste handelsplatformen bespreken die beschikbaar zijn voor Nederlandse beleggers: Freedom24, DeGiro en eToro.

Freedom24

3 beste handelsplatforms voor beleggen in ETF's voor Nederlandse beleggers

Freedom24 is een handelsplatform dat zich richt op het beleggen in ETF’s. Het is een van de meest gebruiksvriendelijke en transparante platforms voor beleggers. Het platform biedt een breed scala aan ETF’s die beleggers kunnen verhandelen, waaronder ETF’s die gericht zijn op specifieke sectoren, landen en thema’s.

Een van de belangrijkste voordelen van Freedom24 zijn de lage kosten. Beleggers betalen lage commissie bij het kopen of verkopen van ETF’s. 

Een ander voordeel van Freedom24 is het gebruik van geavanceerde technologieën om beleggers te helpen bij het nemen van beslissingen. Het platform biedt real-time marktgegevens en grafieken, evenals tools om beleggingsstrategieën te analyseren en te testen. Dit stelt beleggers in staat om weloverwogen beslissingen te nemen bij het beleggen in ETF’s.

Is Freedom24 betrouwbaar?

Freedom24 is een van de meest betrouwbare partijen. Om de activa van klanten tot € 20.000 per persoon te beschermen, is Freedom24 lid van het Investor Compensation Fund, zoals vereist door de EU-wetgeving. Als Freedom Finance Europe Ltd failliet gaat, kun je jouw geld terugkrijgen. Naast compensatie kunnen toezichthouders klanten een vermogensbeheerder toewijzen, waarna ze kunnen vragen om hun vermogen over te boeken naar andere rekeningen.

DeGiro

3 beste handelsplatforms voor beleggen in ETF's voor Nederlandse beleggers

Een ander bekend platform is van Nederlandse bodem namelijk: DeGiro. DeGiro is een online handelsplatform dat een breed scala aan beleggingsproducten aanbiedt, waaronder ETF’s en aandelen. Het is een van de meest populaire handelsplatformen in Nederland vanwege de lage kosten en gebruiksvriendelijke interface.

DeGiro biedt een breed scala ETF’s aan die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Dit omvat ETF’s die gericht zijn op verschillende sectoren, landen en thema’s. Beleggers kunnen ook aandelen en andere beleggingsproducten verhandelen op het platform.

Een van de belangrijkste voordelen van DeGiro is de lage kostenstructuur. Het platform betaalt voor een kernselectie van 200 ETF’s de commissiekosten.

Een ander voordeel van DeGiro is de gebruiksvriendelijke interface en het grote aanbod. Je kunt een gratis account openen, waarmee je tot op meer dan 50 beurzen aandelen kunt kopen.

Is DeGiro betrouwbaar?

DeGiro is een betrouwbaar handelsplatform. Met meer dan 2 miljoen gebruikers en staat onder toezicht van de Duitse Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) en is DeGiro geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat het aan veel regels en wetten voldoet. ETF’s kopen op dit platform is dus volkomen veilig.

3 beste handelsplatforms voor beleggen in ETF's voor Nederlandse beleggers

De kans is groot dat je van eToro hebt gehoord. Tegenwoordig zie je verschillende reclames voorbij komen die voornamelijk over cryptocurrency gaat. Maar wist je dat je ook ETF’s en andere aandelen kunt kopen? eToro is een van de grootste online handelsplatformen ter wereld en is beschikbaar voor Nederlandse beleggers. Dit handelsplatform biedt een van de beste selecties die we hebben gezien van cryptocurrencies die kunnen worden gecombineerd in dezelfde rekening als beleggen in aandelen. eToro biedt handel in aandelen zonder commissie met de mogelijkheid om fractionele aandelen te kopen. En als beleggen nieuw voor je is of als je gewoon wilt zien of het platform geschikt voor je is, biedt eToro een virtuele brokerage-account waarmee je het platform kunt testen zonder echt geld te gebruiken.

Wat super handig is aan eToro is de copytrader. Met deze tool kun je beleggingsbeslissingen van andere beleggers kopiëren. Dit is ideaal voor de beginnende belegger.

Daarnaast heeft het een handige app, waarmee je altijd en overal jouw account kunt bekijken.

Is eToro veilig?

Het bedrijf eToro is al 15 jaar actief op de financiële markt en hebben meer dan miljoenen klanten over de wereld. Wat goed om te weten is dat het handelsplatform over de juiste vergunningen beschikt. Hiermee is eToro een betrouwbare partij om ETF’s te kopen.

Conclusie

Als Nederlandse belegger zijn er verschillende handelsplatformen beschikbaar om te beleggen in ETF’s. Freedom24, DeGiro en eToro zijn drie van de beste platforms die beschikbaar zijn vanwege hun gebruiksvriendelijke interface, lage kosten en geavanceerde tools. Elk platform biedt een breed scala aan ETF’s en andere beleggingsproducten, waardoor beleggers de mogelijkheid hebben om te diversifiëren en hun beleggingsportefeuille te optimaliseren. Bij het kiezen van een handelsplatform is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke beleggingsdoelen en risicobereidheid, evenals de kosten en functies van elk platform. 

Disclaimer: Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd samen met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat uw eigen analyse wordt gegarandeerd voordat u een belegging uitvoert. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen door een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan gepaard gaan met aanvullende beperkingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button