Beleggen

Hoe begin je met investeren in aandelen?

Overweeg je om te starten met het investeren in aandelen? Dit is een goede keuze, mits je het natuurlijk goed doet. Om ervoor te zorgen dat de kans dat je geld verdient zo groot mogelijk is, is het belangrijk om je goed in te lezen. In dit blogbericht willen we je daarom informeren over het starten met investeren in aandelen.

Waarom investeren in aandelen?

Investeren is altijd om meer geld te verkrijgen. Op het moment dat je aandelen koopt, ga je ervan uit dat deze aandelen meer geld waard worden. Dit gebeurt meestal na een aantal jaren, waardoor je jaarlijks een paar procenten omhoog gaat. In dit geval kun je er na een tijdje voor kiezen om de aandelen te verkopen met winst. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste aandelen aanschaft. Wanneer je namelijk aandelen van een bedrijf koopt dat failliet gaat, raak je je geld kwijt. Daarom is het belangrijk om een goed bedrijf of meerdere bedrijven te kiezen waarvan je denkt dat deze over een aantal jaar flink gaan groeien. 

Investeren in NIO aandelen

Een bedrijf dat de laatste tijd populair is om in te investeren, is NIO. Dit is een van de eerste Chinese startups die actief bezig is met het ontwikkelen van elektrische auto’s. De verwachting is dat de komende jaren elektrische auto’s steeds populairder worden. Hierdoor is het duidelijk dat NIO in een groeimarkt zit. NIO aandelen hebben daardoor een grote kans van meer waard worden. Door nu al de aandelen van NIO aan te schaffen, wordt de kans ook groter dat je geld kunt verdienen met de aandelen. 

Bepaal de lengte van je investering

Als je gaat investeren, is het van belang dat je hier duidelijke keuzes in maakt. Een van deze keuzes is het bepalen van de lengte van de investering. Er zijn namelijk verschillende aandelen die ook voor een andere tijd goed zijn om in te investeren. Als je bijvoorbeeld voor de lange termijn, van bijvoorbeeld 20 jaar wilt investeren, is het slim om ETF’s te kopen. Dit zijn bundels van meerdere bedrijven. Hierdoor koop je als het ware de markt in, en deze stijgt gemiddeld ieder jaar met een aantal procenten. Als je voor een kortere tijd wilt investeren, kun je beter bepaalde bedrijven aankopen die verwacht worden komende jaren hard te groeien. Hierdoor kun je na een aantal jaar je aandelen verkopen tegen een forse winst.

Verspreiding is belangrijk voor een aandelenportfolio

Als je een aandelenportfolio op wilt bouwen, is het verstandig om meerdere bedrijven aan te kopen. Je weet namelijk nooit wat er in de wereld gaat gebeuren. Zo kan er bijvoorbeeld ineens een oorlog uitbreken, of ontstaat er een milieuramp. Dit kan een bedrijf enorm veel schade toe doen, zonder dat zij hier zelf invloed op hebben. Als je vervolgens enkel aandelen van dat bedrijf had gekocht, verlies je al snel geld. Door meerdere aandelen in te kopen van meerdere bedrijven, verklein je deze kans drastisch. Dit zorgt er direct voor dat de kans op winst maken groter wordt, waardoor je investering veiliger is. Uiteraard kun je de precieze verdeling altijd zelf kiezen, maar het is zeker slim om te doen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button