Beleggen

Beleggingsstrategieën die werken

Terwijl vroeger de meeste mensen beleggen op de beurs erg spannend vonden en liever overlieten aan ‘de hoge heren’, wordt het nu steeds meer iets van de gewone man. Toch kennen we allemaal wel verhalen van mensen die alles kwijt zijn geraakt op de beurs. Dat gaat jou zeker niet overkomen met een succesvolle beleggingsstrategie. We bespreken hier drie beleggingsstrategieën die werken: buy and hold, dollar cost averaging en de momentum strategie.

Laat je geld als vanzelf groeien met de buy and hold strategie

Buy and hold is een populaire beleggingsstrategie waarbij je aandelen of ETF’s koopt met het idee om hier lange tijd niet naar om te kijken. Met het dividend dat je ontvangt koop je weer nieuwe aandelen zodat je profiteert van compound interest. Je kunt hier de compound interest berekenen van jouw aandelen, het zal je verbazen hoe hard je geld in tientallen jaren kan groeien! Uit onderzoek blijkt buy and hold een succesvolle strategie te zijn die weinig tijd en kennis vraagt. Een nadeel kan zijn dat je het succes pas op de lange termijn behaalt en dat je jouw neiging om aandelen de verkopen bij een crash moet kunnen weerstaan.

Geld verdienen met dollar cost averaging (DCA)

Bij deze beleggingsstrategie koop je periodiek voor een vast bedrag aan aandelen of ETF’s. Doordat je dit periodiek doet, koop je ze zowel als de koers hoog als laag staat. Gemiddeld gezien betaal je daardoor nooit te veel voor een aandeel en zal je op de lange termijn winst boeken. Deze manier van beleggen kost weinig tijd omdat je de aankopen kunt automatiseren. Bovendien heb je geen noemenswaardige kennis nodig, kan je al met lage bedragen beleggen en vallen de transactiekosten mee. De dividendinkomsten kunnen een mooie inkomstenbron vormen, zeker op de lange termijn.

Meer spanning met de momentum strategie

Ben je bereid om meer risico te nemen zodat je toch wat kunt voelen van de spanning die bij actief beleggen komt kijken? Dan kun je veel succes hebben met de momentum strategie waarbij je meelift op de trends van de markt. Een nadeel is dat deze strategie meer tijd en kennis behoeft. Je loopt ook een groter risico om de waarde van je inleg te zien dalen. Maar als je succes hebt, is het succes al snel groot. Je kunt leuke winsten behalen met deze strategie. Begin met ondernemen binnen de financiële sector als deze strategie je als muziek in de oren klinkt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button