Ondernemen

Crypto apps

Wie wil gaan starten met crypto’s, kan dit het gemakkelijkst doen met behulp van een app. Je installeert deze eenvoudig op je smartphone en binnen enkele minuten kan je jouw eerste cryptocurrency kopen. De ene crypto app is echter de andere niet. Ze verschillen niet alleen in gebruiksgemak, maar ook inhoudelijk zijn er grote verschillen. Zo kan je niet iedere cryptomunt overal kopen en kunnen de transactiekosten flink uiteen lopen. Wij hebben de drie populairste crypto apps van dit moment voor je op een rijtje gezet. We bespreken de voor- en nadelen zodat jij jouw ideale crypto app kunt kiezen.

De crypto app van Bitvavo

Eén van de grootste crypto apps onder Nederlandse gebruikers is die van Bitvavo. Misschien is dit wel de beste crypto app voor beginners. De app is namelijk heel gebruiksvriendelijk waardoor je ook als beginner snel in Bitcoin en andere crypto’s kunt handelen. Toch heeft de app ook voldoende mogelijkheden voor de gevorderde gebruiker. Een groot voordeel van deze app zijn de lage transactiekosten van maximaal 0,25%. Bitvavo maakt het ook heel gemakkelijk om geld op je account te storten. De snelste manier is via iDEAL. Tot slot is deze app ook uiterst veilig zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw geld in goede handen is.

Bitpanda voor de allround trader

Bitpanda is een app die steeds populairder wordt onder Nederlandse gebruikers. Dit komt doordat het niet alleen een Bitcoin app is, maar een app voor de allround trader. Naast losse cryptomunten kun je bijvoorbeeld ook handelen in aandelen. Bovendien is het aanbod van cryptocurrency breed genoeg om een gevarieerd portfolio samen te stellen. Er zijn namelijk meer dan 55 cryptomunten waar je in kunt handelen met de handige app Bitpanda.

Coinbase app voor beginners en gevorderden

In een bespreking van cryptocurrency apps kunnen we niet om Coinbase heen. Deze app is met miljoenen gebruikers over de hele wereld een belangrijke speler binnen de cryptomarkt. De app is erg gebruiksvriendelijk en daardoor goed geschikt voor beginners. Je hoeft ook niet direct grote bedragen te investeren, want Coinbase maakt handelen al mogelijk met een lage inleg. De transactiekosten liggen wel iets hoger, namelijk 0,5% tot 4,5%. De exacte transactiekosten worden bepaald door de crypto die je koopt en de methode die je kiest om geld in je wallet te storten. De Coinbase app is optimaal beveiligd, dus bij deze app is je geld veilig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button