Beleggen

De voordelen van vastgoedinvesteringen

Story Highlights
  • Investeren in vastgoed heeft voordelen
  • Scoor een hoog rendement
  • Je loopt minder risico

Je geld bewaren op een spaarrekening wordt steeds minder aantrekkelijk. Met de extreem lage rente en de inflatie neemt je geld jaarlijks eerder af dan dat het groeit. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een alternatief voor de spaarrekening. Investeren in vastgoed wordt hierdoor steeds populairder. Wat zijn de voordelen van vastgoedinvesteringen en hoe kan jij als particulier starten met investeren? Lees verder en ontdek of investeren in vastgoed bij jou past.

De voordelen van investeren in vastgoed

Wil je als particulier investeren in vastgoed, dan behaal je zeker een hoger rendement dan op de spaarrekening. Je creëert namelijk een passief inkomen uit de huuropbrengsten van je vastgoed. Dit is vaak een stabiele vorm van inkomen, afhankelijk van het soort pand dat je koopt. De aankoop van een appartementencomplex of studentenwoning is op dit moment wellicht minder risicovol dan een winkelpand. Bovendien blijft het vastgoed zijn waarde behouden. Ondanks pieken en dalen in de woningmarkt, blijft er een stijgende beweging zichtbaar. Dit maakt investeren in vastgoed bijvoorbeeld minder risicovol dan investeren in aandelen. De dalen op de woningmarkt zijn minder laag dan het dieptepunt dat de koersen kunnen bereiken.

Hoe werkt investeren in vastgoed?

Allereerst is financieel overzicht erg belangrijk. Hoe wil je jouw investering financieren en welk budget is financieel haalbaar (en verantwoord)? Als je dit goed voor ogen hebt, kun je op zoek gaan naar een pand om in te investeren. Bij het zoeken naar een pand is het belangrijk om de prijs, de locatie, de bijkomende kosten en de mogelijke opbrengsten goed in kaart te brengen. Heb je het financiële plaatje compleet, dan kun je overgaan tot de aankoop. In de meeste gevallen neem je dan contact op met de eigenaar of een tussenpersoon om de verkoop rond te maken.

Vastgoedinvesteringen met een kleiner budget

Investeren in vastgoed is niet alleen weggelegd voor mensen die tonnen extra op de bank hebben staan. Ook wanneer je een kleiner bedrag te besteden hebt, kun je investeren is vastgoed. Sterker nog, een kleiner bedrag investeren kan met het hefboomeffect financieel juist extra aantrekkelijk zijn: een minimale eigen inleg leidt tot een hoger rendement. Je hebt in dat geval 20 tot 30% van de aankoopprijs nodig en financiert de rest van het aankoopbedrag met een lening. Naast afsluiten van een hypotheek zijn er diverse andere soorten kredieten waarmee de aankoop van een investeringspand deels gefinancierd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button