Beleggen

Weet jij al wat het is? De wondere wereld van NFT’s en de Metaverse

Er zijn de laatste jaren enorm veel technologische ontwikkelingen. Na het internet kwamen er steeds meer online bedrijven en technieken op. Denk onder andere aan Cryptocurrency, NFT’s en de metaverse. Al deze verschillende technieken zijn soms lastig te begrijpen. Omdat nog niet iedereen precies weet wat het precies inhoudt, willen wij dit je graag uitleggen in dit blog bericht. Wil je meer informatie over de ontwikkelingen? Bitcoin nieuws volgen kan hier!

Wat zijn NFT’s precies?

Wat zijn NFT’s? Dat is een vraag die je wellicht al een langere tijd bezighoudt. Je ziet het namelijk steeds vaker voorbij komen, maar er is nooit een duidelijke uitleg. NFT staat voor Non-Fungible Token. Dit betekent dat het een onvervangbaar, digitaal eigendomscertificaat bezit. Het is een niet inwisselbaar object. Een NFT kan verschillende vormen aannemen, maar wordt in de meeste gevallen beschouwd als een digitaal kunstwerk. Dit hoeft echter niet het enige te zijn. Een NFT kan bijvoorbeeld ook een meme, filmpje of tweet zijn. Ben jij de eigenaar van een NFT? Dan bezit je niet de auteursrechten daarvan, tenzij je hem natuurlijk zelf hebt gemaakt.

Wat is de Metaverse?

De Metaverse is een opkomend netwerk. Mede door de leiding van Facebook wordt deze technologie vooruit geduwd. Ook bedrijven zoals Microsoft en Epic (bekend van Fortnite) zijn bezig om deze technologie uit te breiden. De Metaverse is een netwerk van verschillende virtuele 3D-ruimtes. Gebruikers kunnen door middel van avatars met elkaar communiceren en rondwandelen. Naast de virtuele werelden, zijn er allerlei nieuwe bedrijven aan het verzamelen om in te spelen op de technologie. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende online platformen die in de Metaverse worden gebouwd. Ook zijn er mogelijkheden om stukjes land te kopen in bepaalde Metaverse werelden. Je bent dan, net zoals bij een NFT, eigenaar van een stukje grond of kunst in de online wereld. 

Beginnen met NFT’s en de Metaverse

Er zijn verschillende manieren om te starten met het verzamelen van NFT’s. Een van de eerste dingen die je kunt doen is een account maken op een handelsplatform. Op dit platform kun je vervolgens verschillende NFT’s kopen en verhandelen. Daarnaast kun je ook er voor kiezen om je eigen NFT’s te maken. Hier zit natuurlijk wel een stukje meer werk in. De Metaverse staat daarentegen nog erg in  de kinderschoenen. Steeds meer bedrijven worden actief in deze virtuele wereld, zoals bijvoorbeeld Nike en Patta. Wil je starten met investeren in de Metaverse? Dan kun je bijvoorbeeld met Decentraland beginnen. Op de Decentraland Marketplace kun je land, vastgoed en wearables aanschaffen. Hiermee maak jij deel uit van de Metaverse. Deze nieuwe technologieën worden door veel mensen gezien als de toekomst!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button