Ondernemen

Alles wat je moet weten over een ondernemingsrecht advocaat

Als je een onderneming runt, dan ontkom je er vaak niet aan om juridisch advies te vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je contracten opstelt, werknemers gaat aannemen of een overname wilt gaan doen. Door juridisch advies in te winnen zorg je ervoor dat je alles perfect via de regeltjes kan doen. Hierdoor is de kans op fouten maken klein en weet je zeker dat het goed geregeld wordt. In dit blog bericht leggen we je graag alles uit wat je moet weten over een ondernemingsrecht advocaat.

Wat is ondernemingsrecht precies?

ondernemingsrecht is precies wat de naam eigenlijk al zegt. Het is het recht dat betrekking heeft op ondernemingen. Hieronder vallen alle ondernemingsvormen,  zoals bijvoorbeeld de eenmanszaak, de vennootschap onder firma, de maatschap en de besloten vennootschap. Ondernemingsrecht is enorm breed. Het kan te maken hebben met het opstellen van contracten, het opstarten van een bedrijf of een geschil in een bedrijf. Daarnaast kan een ondernemingsrecht advocaat ook ingeschakeld worden als er een geschil is tussen een bedrijf en een klant of werknemer.

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

Een advocaat voor ondernemingsrecht heeft een groot werkveld. De advocaat adviseert kleine tot middelgrote bedrijven. Dit heeft altijd een raakvlak met juridische zaken, maar kan over van alles gaan. Denk hierbij aan het onderhandelen over contracten, het aangaan van een fusie of het bijstaan voor juridisch advies. Ook bij het opstellen van een werknemerscontract kan een ondernemingsrecht advocaat helpen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat alle contracten juridisch goed in elkaar zitten. Ontstaat er een geschil tussen aandeelhouders? In sommige gevallen kunnen er personen aansprakelijk gesteld worden voor hun handelen. In dit geval kun je een ondernemingsrecht advocaat inschakelen. 

Wat zijn de kosten voor een ondernemingsrecht advocaat?

De kosten voor een advocaat kunnen erg uiteen lopen. Dit heeft te maken met verschillende facetten. Allereerst werken advocaten vaak met een uurtarief. Deze stellen ze zelf op en liggen meestal tussen de 175 en 300 euro. Als de zaak complex is, kan het zijn dat het uurtarief hoger komt te liggen. Dit heeft te maken met de specifieke kennis van de advocaat die nodig is. In de meeste gevallen vragen advocaten met veel ervaring meer dan jongere advocaten. De prijs voor advocaat Eindhoven kan dus verschillen.

Kunnen de kosten worden vergoed?

In sommige gevallen kan het zijn dat de kosten van de advocaat vergoed worden. Dit kan bijvoorbeeld als je bedrijf een rechtsbijstandsverzekering heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button