Ondernemen

Dit maakt een ballonvaart een geweldige activiteit voor teambuilding en bedrijfsuitjes

Op zoek naar een uniek idee voor een teamuitje? Overweeg een ballonvaart in de opstijgregio rond uw bedrijfspand. Met een ballonvaart biedt u uw medewerkers een ervaring, die zij nooit meer zullen vergeten. Door dergelijke gedeelde ervaringen te creëren bouwt u aan de relatie tussen uw medewerkers. Deze gedeelde herinneringen hebben altijd een positief effect op de band tussen individuen. Er worden verschillende mogelijkheden geboden, wanneer u een ballonvaart voor uw team overweegt. Goed om te weten: collega’s hoeven niet bang te zijn last te krijgen van hun hoogtevrees. Hiervan is geen sprake bij een ballonvaart, doordat de mand volledig loskomt van de grond. 

Aan de slag met het organiseren van een ballonvaart 

Wanneer u een ballonvaart specifiek voor uw organisatie organiseert kiest u voor een privé ballonvaart. Onder meer Ballonvaartcentrum van Manen biedt dergelijke ballonvaarten aan, verspreid over heel Midden-Nederland. U bepaalt hierbij zelf vanuit welke opstijgregio u precies vertrekt, wanneer u de ballonvaart plant en hoe u uw personeel over verschillende manden verdeelt. Doorgaans biedt de mand onder een luchtballon plek aan maximaal zestien personen. Bij een groter aantal deelnemers aan een ballonvaart worden meerdere luchtballonnen ingezet.  

Geniet van de rust, ruimte en het moment 

Tijdens een ballonvaart wordt u niet afgeleid door telefoontjes, mailtjes en andere randzaken; u beleeft het moment heel intens samen met uw personeel. Doordat de luchtballon relatief rustig voortbeweegt, heeft u alle tijd om samen te genieten van het uitzicht over de regio. Het laat u collega’s elkaar op een hele leuke, informele manier beter leren kennen. Laat hen hun woning aanwijzen, de sportvereniging waar ze sporten, de steden waar ze geregeld komen, enzovoorts. In de weken na een ballonvaart is er voldoende om over na te praten op kantoor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button