BeleggenOndernemenOverig

Vijf mogelijkheden om je geld te investeren in 2021

Story Highlights
  • Investeren? Kies voor beleggen in aandelen
  • Ook aantrekkelijk is investeren in crypto
  • Ook lucratief is investeren in vastgoed

Heb je geld achter de hand? Heb jij het bekende appeltje voor de dorst?  Dan wil je ongetwijfeld graag rendement maken op dat geld. Het op een spaarrekening van je bank zetten is een minder goed idee. Dat levert je in elk geval niet erg veel rendement op tegenwoordig, als het je al geen geld kost. Gelukkig zijn er alternatieven. Zo kan het zijn dat je straks de Ripple koers goed in de gaten houden, kun je startups helpen of investeren in vastgoed.

Investeren in startups

Je kunt startende ondernemers helpen om hun droom waar te maken. Door te investeren in startups kun je bovendien een leuk rendement maken. Crowdfunding is een manier van investeren die vaker gebruikt wordt. Je kiest gewoon een project waar jij iets mee hebt en bij voelt. Dat kan vaak al vanaf een bedrag van 150 euro per maand. Er zijn rendementen te scoren tot wel 6 procent.

Beleggen in aandelen

Verreweg de meeste mensen kiezen als ze willen investeren in het beleggen in aandelen. Ondertussen doen meer dan 1,75 miljoen huishoudens in ons land dit. In 2020 is dat aantal opnieuw met een kwart gegroeid. Als je begint te beleggen, doe dat dan via een broker en kies dan specifiek een broker die geen of weinig transactiekosten berekent.

Investeren in crypto

Ook een populaire manier van investeren is investeren in crypto. Dit is een investering die heel erg goed uit kan pakken. Als je actief handelt, dan kun je namelijk steeds perfect profiteren van de koersschommelingen. Neem de Bitcoin koers, die de afgelopen jaren nogal schommelde en hoge pieken bereikte. Investeren in crypto betekent dat je zelf steeds de controle in handen hebt. Bitcoin wordt overigens ook wel het digitale goud genoemd. Op termijn zou het zomaar een zelfde rol kunnen krijgen als de euro en de dollar.

Investeren in vastgoed

Ook een prima idee is investeren in vastgoed. Kies voor een vastgoedfonds dat investeert in woningen, kantoren en winkelcentra. Je kunt zo al investeren voor nog geen honderd euro per maand en kunt je vastgoedpakket steeds uitbreiden en spreiden. Het risico is steeds overzichtelijk en je kunt zomaar rendementen maken van 8 procent over een periode van zeven jaar.

Investeren in leningen

Investeren in leningen is investeren tegeneen hoog rendement en een relatief laag risico. Jouw investering kan prima worden gespreid over flink wat leningen waardoor het risico laag blijft. Het rendement kan zomaar 4 procent worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button