OndernemenOverig

Makkelijk online facturen en offertes maken voor je onderneming

Een eigen onderneming starten en voor jezelf beginnen kan veel vrijheid bieden, maar ook veel administratie met zich meenemen. Wanneer je eigen baas bent moet je alles gaan bijhouden, je uitgaven, je inkomsten en je winst, maar ook zal je zelf facturen moeten versturen en misschien ook zelfs een offerte maken. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als startende ondernemer en wat de voordelen zijn van een online factuur maken

Hou het overzichtelijk

Boekhouding is een belangrijk onderdeel van je administratie. Ieder kwartaal moet je btw aangifte doen als zzp’er, behalve als je onder de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) valt. Daarnaast moet je ook ieder jaar aangifte doen van je inkomstenbelasting. Het is daarom ook belangrijk dat alles wat je doet overzichtelijk blijft voor jezelf, maar ook wanneer de Belastingdienst bijvoorbeeld je boekhouding wil inzien. 

Online offerte maken

Via het online systeem kan je gemakkelijk je offertes maken en beheren, je vind er namelijk alles terug van het concept, de verstuurde, maar ook de geaccepteerde offertes. Op iedere verzonden offerte zit een geldigheidstermijn, vlak voor het verloop ervan krijg je een e-mail alert om je klant ervan op de hoogte te stellen. Je kan helemaal zelf bepalen hoe je offerte eruit komt te zien, zo is het mogelijk om de offerte geheel in je eigen huisstijl te maken. Denk hierbij aan de kleuren, het lettertype, de tekst positie, maar ook het logo. Het mooie aan het maken van een online offerte is dat je klant hem ook online en digitaal kan ondertekenen en je vanuit hetzelfde systeem een factuur kan maken door een simpele knop in te drukken. Voordat je de factuur verstuurd naar je klant heb je nog de mogelijkheid om die ook in het geheel naar wens aan te passen.

Online factuur maken

Net zoals de online offertes heb je ook met de online facturen, altijd een duidelijk overzicht. Er is precies te zien welke facturen er nog verzonden moeten worden, welke gestuurd zijn en natuurlijk ook welke er betaald moeten worden, maar ook welke er al betaald zijn. De factuur kan net zoals de offerte geheel aangepast worden in je eigen huisstijl, qua kleur, lettertype en met eigen logo. Je klanten kunnen de factuur overmaken maar ook de elektronische factuur via andere methodes direct betalen. Doordat iedere klant een eigen klantpagina heeft kan je per klant gelijk zien wanneer er actie moet worden ondernomen. Aan het einde van het kwartaal heb je via het online systeem een makkelijk overzicht om je btw aangifte te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button