Ondernemen

Dit zijn de voordelen van het digitaal verwerken van facturen

Heb je een eigen bedrijf of werk je als freelancer? Dan heb je waarschijnlijk heel wat facturen om te verwerken. Met een eenmanszaak valt dit misschien nog mee, maar als je een groter bedrijf hebt, kan de facturatie teveel worden om allemaal manueel te doen. In dat geval kan het handig zijn om gebruik te maken van digitale factuurverwerking. Dit bespaart je een hoop tijd en geld. In dit artikel zetten we de voordelen van het digitaal verwerken van facturen op een rij!

Wat is digitale factuurverwerking?

Als je graag wil besparen op je financiële administratie of dit onderdeel je teveel tijd gaat kosten, kun je tijd en geld besparen met digitale factuurverwerking. Er zijn verschillende programma’s die je hiervoor kunt gebruiken, zoals Klippa SpendControl. Digitale factuurverwerking houdt in dat je bepaalde software gebruikt voor het doen van je administratie. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van facturen in je boekhoudsysteem en het bijhouden van voorraden of andere administratieve zaken. Dit scheelt een hoop handmatige handelingen die je anders zou moeten doen. 

Voordelen van digitale factuurverwerking 

Digitale factuurverwerking heeft een hoop voordelen voor ondernemers. Software die je hiervoor kunt gebruiken werkt meestal in de cloud. Dat betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot de gegevens, als je een internetverbinding hebt. Als je snel even wil checken of een factuur betaald is, dan kun je dat makkelijk even doen door in te loggen op de software. Daarnaast kun je nooit meer facturen kwijtraken, aangezien ze allemaal automatisch geregistreerd worden en bewaard worden in jouw boekhoudsysteem. Dit betekent ook dat je een digitaal archief hebt waarin je overzichtelijk kunt zoeken naar bepaalde facturen of bepaalde klanten zonder dat er ooit nog iets mist. Digitale factuurverwerking gebruikt OCR voor facturen. Hiermee kun je makkelijk facturen scannen en hier automatisch gegevens uithalen. Zo staan direct alle gegevens juist ingevoerd in je boekhouding.

Minder fouten, meer efficiëntie 

Een ander voordeel van het digitaal laten verwerken van facturen, is dat er geen menselijke fouten meer gemaakt kunnen worden. Dit betekent natuurlijk niet dat er niets meer mis kan gaan, maar een geautomatiseerd programma zal zeker geen typefouten maken. Ook is je administratie altijd up-to-date als je gebruik maakt van facturatiesoftware. Het bijwerken ervan is immers niet meer gebonden aan een bepaalde plaats of tijd. Ten slotte is het een milieuvriendelijke oplossing, aangezien je niets meer op papier hoeft te hebben of te bewaren. Alles staat veilig in de cloud!

Gerelateerde artikelen

Back to top button