Ondernemen

Hiervoor kan je werkkapitaalfinanciering gebruiken

Ben je op zoek naar een financiering voor jouw bedrijf? Dan start jij jouw zoektocht ongetwijfeld op het internet. Hier kom je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten tegen. Het duurt dan ook niet lang voordat je ontdekt dat er verschillende soorten bedrijfsfinancieringen zijn. Je kunt niet alleen een zakelijke lening afsluiten, maar bijvoorbeeld ook een werkkapitaalfinanciering aanvragen. De meeste ondernemers weten wat een zakelijke lening is, maar een werkkapitaalfinanciering doet niet bij iedereen een belletje rinkelen. Daarom vertellen wij je in dit artikel voor welke zaken je deze financiering allemaal kunt gebruiken.

Tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen

Waar een zakelijke lening vooral geschikt is voor de lange termijn, biedt een werkkapitaalfinanciering op de korte termijn uitkomst. Veel ondernemers gebruiken deze financiering om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Zo’n tekort kan ontstaan doordat jouw klanten hun facturen niet of te laat betalen. Het gevolg hiervan is dat jij zelf mogelijk niet aan betalingsverplichtingen kunt voldoen. Door een werkkapitaalfinanciering voorkom je dat je in de problemen komt. Je neemt dan simpelweg het geld op dat je nodig hebt, zodat je ontvangen facturen tijdig kunt betalen.

Dagelijkse uitgaven van je bedrijf betalen

De meeste bedrijven maken dag in dag uit de nodige kosten. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat je producten of diensten afneemt bij een ander bedrijf. Hier moet je voor betalen. Heb je personeel in dienst? Dan keer je hen salaris uit voor het werk dat zij voor jouw bedrijf verrichten. Door bepaalde omstandigheden kan het zijn dat je tijdelijk onvoldoende geld in kas hebt om de kosten van jouw bedrijf te dekken. Met een werkkapitaalfinanciering maak je hier een einde aan. Doordat er altijd geld tot jouw beschikking staat, kun je jouw personeel en andere bedrijven binnen het gestelde termijn betalen.

Voorraad op peil houden

Verkoop je producten? Dan wil je uiteraard niet dat mensen lange tijd moeten wachten nadat zij een bestelling geplaatst hebben. Daarom is jou er veel aan gelegen om de voorraad op peil te houden. Helaas is dit niet altijd even makkelijk. Als het lange tijd duurt voordat klanten jou betalen, is er mogelijk onvoldoende geld in kas om nieuwe producten in te slaan. Wanneer klanten lange tijd moeten wachten, is de kans groot dat zij het product uiteindelijk ergens anders kopen. Wanneer je jouw voorraad op peil wilt houden, kun je hier ook en werkkapitaalfinanciering voor gebruiken. Met deze financiering ben je niet langer afhankelijk van het moment waarop klanten jou betalen.

Hoe ziet een werkkapitaalfinanciering eruit?

Als je een werkkapitaalfinanciering afsluit, zet een geldverstrekker een bedrag voor je klaar op een speciale rekening. Je neemt hier geld van op als je het nodig hebt. Omdat je geleend geld gebruikt, dien je dit terug te betalen. Een van de grote voordelen van zakelijk krediet is dat je flexibel aflost. Dit houdt in dat je afgelost geld weer opnieuw op kunt nemen. Bovendien betaal je alleen rente over het geld dat je opneemt. Met een werkkapitaalfinanciering betaal je dus enkel voor het geld dat je gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button