Ondernemen

Wat kost een sterke SEO optimalisatie?

Als je in het bezit bent van een bedrijfswebsite, wil je natuurlijk dat hier zoveel mogelijk bezoekers op komen. Je kunt dit op twee manieren doen. De eerste manier is middels advertenties. Je betaald dan voor het verkeer dat op je website komt. De tweede manier is door je website dermate goed vindbaar te worden, dat mensen via Google en andere zoekmachines op je website komen. Deze tweede manier wordt search engine optimalisation genoemd, ook wel SEO. Om je website te optimaliseren voor zoekmachines, schakel je een online marketing bureau in. In dit blog bericht leggen we je graag meer uit over SEO optimalisatie.

Wat valt er onder SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie omvat alles wat met het verbeteren van je website voor de zoekmachines te maken heeft. We kunnen het opdelen in verschillende aspecten. Allereerst heb je on page SEO. Dit is het optimaliseren van een specifieke pagina van de website. Op deze pagina worden dan bijvoorbeeld zoekwoorden toegevoegd, afbeeldingen geplaatst en een interne linkstructuur opgezet. Op deze manier wordt de pagina zo goed mogelijk voor Google en andere zoekmachines opgesteld, zodat ze zo goed mogelijk gevonden en beoordeeld kunnen worden. 

Daarnaast is er ook een techniek buiten je website om. Dit noemen we linkbuilding. Met deze methode zorg je ervoor dat er links op andere websites komen te staan die naar jouw website verwijzen. Door deze verwijzingen wordt je belangrijker voor Google. Hierdoor krijgt je website een hogere betrouwbaarheid en waarde. Uiteindelijk gaat je website stijgen in Google en heb je meer kans op de nummer 1 positie!

Wat kost SEO optimalisatie?

Wanneer je je website wilt gaan optimaliseren voor de zoekmachines, zijn hier in sommige gevallen kosten aan verbonden. Dit hoeft echter niet altijd zo het geval te zijn. Als je wilt starten met het optimaliseren van je website, kun je dit in eerste instantie zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld de teksten op je website beter schrijven, meer afbeeldingen en filmpjes toevoegen en goed kijken naar de zoekwoorden. Ook search intent kun je hier goed in meenemen. Je kijkt hiervoor goed naar wat de intentie is achter de zoekopdracht.

Een andere manier voor SEO optimalisatie is het inschakelen van een online marketing bureau. Een voorbeeld hiervan is HV Media. Deze zorgen er dan voor dat je hele website geoptimaliseerd wordt voor de zoekmachine. Daarnaast helpt het online marketing bureau je ook met linkbuilding. In de regel geldt dat hoe meer werk er gedaan wordt, hoe meer je gaat betalen. In veel gevallen kun je een vast bedrag afspreken voor de werkzaamheden. Het is per website verschillend hoeveel geld het precies kost. Bij kleine websites is het natuurlijk goedkoper dan bij hele grote websites!

Gerelateerde artikelen

Back to top button