AlgemeenOndernemen

Overbrug een moeilijke periode met behulp van een lening

Het leven tegenwoordig is duur, waardoor het wel eens gebeurt dat je een aantal maanden de eindjes moeilijker aan elkaar kan knopen. Onverwachte extra kosten of je auto die het plots heeft begeven, zorgen ervoor dat het financieel soms wat moeilijker gaat. Een lening kan je helpen om deze moeilijke periode door te komen zonder extra schulden op te bouwen. 

Waar moet je rekening mee houden bij een lening?

Je kent de leuze ‘geld lenen, kost geld’ ongetwijfeld. Wanneer je een lening aangaat, moet je rekening houden met de rente die aan de lening is verbonden. Je betaalt dus meer terug dan dat je eigenlijk leent. Daarnaast moet je de kleine lettertjes bij het afsluiten van de lening goed lezen. Daar staan bepaalde voorwaarden in waaraan je moet voldoen. Indien je niet aan deze voorwaarden kan voldoen, kan dit kosten met zich meebrengen. Bij het aangaan van een lening moet je ook meerderjarig zijn en moet je al in het bezit zijn van een rekeningnummer. 

Hoeveel geld kan je lenen?

Je kan tegenwoordig zowel grote als kleine bedragen lenen. In de meeste gevallen ligt de ondergrens op honderd euro. Hoe meer je leent, hoe groter het bedrag dat je natuurlijk moet terugbetalen. Daarom kan je eventueel beginnen met 500 euro lenen zodat je geen te groot bedrag moet terugbetalen.  De looptijd van een lening wordt ook bepaald door het bedrag dat je wil lenen. 500 euro lenen heeft in de meeste gevallen een looptijd van dertig dagen. Na deze periode moet de lening dus terugbetaald zijn. 

Ook bedrijven kunnen geld lenen via bedrijfslening

Ook bedrijven kunnen geld lenen via bedrijfslening

Niet enkel particulieren kunnen geld lenen, er bestaan ook bedrijfsleningen waar je als bedrijf gebruik van kan maken. Wanneer je als beginnende ondernemer een bedrijf wil oprichten, kan een extra duwtje in de rug soms handig zijn. Belangrijk ook bij een bedrijfslening is dat je goed de verschillende aanbieders vergelijkt. Hoe lager de rente, hoe meer geld je namelijk kan besparen. 

Aangezien er verschillende soorten bedrijven bestaan, zijn er ook verschillende soorten leningen. Een eenmanszaak heeft nood aan een andere soort lening dan een besloten vennootschap of een multinational. Als bedrijf kan je bijvoorbeeld ook gebruik maken van het concept factoring,  waarbij je de facturen die je moet ontvangen laat voorfinancieren. Dit houdt in dat deze bedrijven een groot deel van de openstaande facturen meteen aan je bedrijf uitbetaalt. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de betaaltermijn is verlopen. Als bedrijf heb je meteen nieuwe inkomsten waardoor je verder kan investeren in je bedrijf. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button