Overig

Particulier geld lenen

Story Highlights
  • Geen lening bij negatieve BKR codering
  • Geld lenen kost geld
  • Denk aan particulier lenen

Geld lenen kost geld. Maar toch wordt er in ons land erg veel geld geleend. Gelukkig dat dit kan en vaak op prima wijze geregeld worden. Soms echter, kom je niet in aanmerking voor een reguliere lening, heb je niet kunnen sparen en moet je verder kijken. Een particuliere lening kan dan soelaas bieden.

Geld lenen kost geld

Kijken we naar een lening in algemene zin dan zijn een paar zaken duidelijk. Geld lenen kost je altijd geld. Behalve dat je een deel aflossing betaalt, betaal je ook een deel rente. Daar zitten de kosten. Het bedrag dat je uiteindelijk aflost ligt altijd hoger dan het oorspronkelijke leenbedrag. Vanwege de verschillende rentetarieven die geldverstrekkers aanbieden, is het altijd verstandig om eerst de aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kan al de eerste besparing zijn, dus nog voor je ook maar iets geleend hebt. Kies altijd die lening die je én de beste voorwaarden biedt én de meest gunstige rentetarieven. Kost even tijd, maar het bespaart je best veel geld.

Een negatieve codering bij het BKR

Bij het aanvragen van een lening boven de 250 euro komt altijd het BKR in Tiel om de hoek kijken. Het BKR houdt bij of je er een goede betaalmoraal op nahoudt. Of jij wel op tijd je rekeningen betaalt en of je ze überhaupt wel betaalt. Doe je dat, dan is er niets aan de hand. Doe je dat niet en is sprake van een negatieve codering, dan wordt het lastig om een lening boven de 250 euro te krijgen. Tot aan dat bedrag zijn er geldverstrekkers die die ondanks een negatieve codering bereid zijn je een lening te geven. Daarboven is dat lastig zo niet onmogelijk.

Betrouwbaar particulier geld lenen

Wat dan rest is zoeken naar iemand die je kan helpen. Dat kan bijvoorbeeld een vriend zijn of een familielid. Het is een gegeven dat veel mensen bij hun ouders aankloppen bij een acuut probleem. Bij ouders kun je betrouwbaar particulier geld lenen, zoals je er vanuit mag gaan dat dit bij de familieleden en je vrienden ook zo is. Voordeel van particulier lenen is vaak dat je geen rente hoeft te betalen. Daardoor is deze manier van lenen een stuk goedkoper dan lenen bij een kredietverstrekker. Wil jij een gezamenlijke rekening openen? Dan kun jij natuurlijk op dezelfde manier geld lenen!

Zet ook de afspraken met de particuliere geldverstrekker op papier

Het is zeker als je particulier leent, toch de afspraken die je maakt op papier te zetten. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het gaat in de kern om het te lenen bedrag en een bedrag dat per maand afgelost wordt. Ook wordt wel gewerkt met een uiterlijke datum waarop het bedrag afgelost moet zijn. Juist als je van familie leent, is het goed de afspraken op papier te zetten. Niet zelden kunnen door leningen zonder duidelijke afspraken ruzies ontstaan die later niet meer blijken te lijmen. En dat moet het jou eigenlijk niet waard zijn. Vaak komen particuliere leningen niet op papier en zijn ze mondeling tot stand gekomen. Dat kan voor ruis zorgen en ruis zorgt in vrijwel alle gevallen voor ruzie. Zet dus ook de afspraken met de particuliere geldverstrekker altijd op papier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button