OndernemenOverig

Richt je kantoorruimte zo efficiënt mogelijk in

De manier waarop je kantoor is ingericht, bepaalt ook de sfeer die er leeft. Wanneer je voor een minimalistische inrichting kiest, creëer je een zakelijke sfeer. Plaats je ook wat accessoires en planten, dan voelt het al snel aan als een familiale omgeving. Afhankelijk van de functie van de ruimte heb je dus verschillende mogelijkheden. 

Belang van het juiste kantoormeubel

Een kantoormeubel moet niet enkel praktisch zijn, het moet ook een zekere uitstraling hebben. Zeker in kleinere kantoren zijn ze vaak het centrale punt van de ruimte. Wanneer je niet veel plaats hebt, kan je kiezen voor kleinere meubels die verspreid in de ruimte staan. Op die manier heb je niet het idee dat de ruimte te vol staat, maar heb je toch voldoende opbergruimte. 

Indien je zelf niet voldoende kennis hebt om je kantoor optimaal te benutten, kan je altijd beroep doen op iemand die expertise heeft van projectinrichtingen. Zij kunnen je helpen om aan de hand van enkele kleine elementen toch alles uit je ruimte te halen.

Tips voor de juiste kantoorinrichting

Projectinrichtingen beperkt zich niet enkel tot het plaatsen van de juiste meubels. Je wil een bepaalde sfeer creëren met je kantoor, waardoor je naast de meubels ook moet nadenken over de juiste kleuren en accessoires.

Een kantoor met enkel maar witte muren is niet altijd bevorderlijk voor de sfeer. Je hoeft niet elke muur te schilderen, maar kleuraccenten zorgen ervoor dat je ruimte er meteen heel anders uit zal zien. Wanneer je een bepaalde kleur hebt gekozen, kan je deze ook laten terugkomen in verschillende accessoires in de ruimte. Indien je bijvoorbeeld een bepaalde muur groen hebt laten schilderen, kan je de groene tint terug laten komen in bureauplanten of groene bureaulampen. Dit zijn kleine elementen, maar ze creëren een vorm van eenheid binnen de ruimte. Daarnaast hebben planten een rustgevend effect en zuiveren ze de lucht. Dit komt de productiviteit enkel maar ten goede.

Voor je een kantoorruimte opnieuw inricht, kan je ideeën opdoen aan de hand van een moodboard. Zo heb je een overzicht van de kleuren en de materialen die je wil gebruiken. Hierdoor krijg je al een idee welke uitstraling je ruimte zal krijgen. Op basis hiervan kan je de juiste meubels kiezen. Luister hiervoor ook naar je werknemers aangezien zij in deze ruimte zullen werken. Wanneer je hen mee laat beslissen, krijg je medewerkers die zich begrepen en gewaardeerd voelen. Ook dit is positief voor de productiviteit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button