Ondernemen

Waarom is security awareness zo belangrijk onder medewerkers?

In Nederland is het aantal bedrijven dat te maken krijgt met cybercriminaliteit steeds hoger. Ieder jaar zijn er meer incidenten die jaarlijks ook steeds meer geld kosten. Met verschillende geavanceerde processen en technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn, kunnen deze aanvallen verminderd worden. Als je de juiste beslissingen neemt omtrent de IT-afdeling van je bedrijf, kun je dit verminderen. Hierbij is de security awareness bij medewerkers enorm belangrijk. In dit blogbericht vertellen wij je er graag meer over.

Hoe maak je medewerkers meer bewust van de gevaren?

Op het moment dat je je medewerkers wilt voorbereiden op eventuele cyberaanvallen, is het belangrijk dat ze security awareness training krijgen. Door verschillende trainingsprogramma’s beschikbaar te maken voor je personeel, zorg je ervoor dat het mogelijk is om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op eventuele cyberaanvallen. Vervolgens kun je ook zelf direct de voortgang van je personeel inzien. Op deze manier heb je een perfect overzicht over hoe je bedrijf ervoor staat in de security awareness. Je medewerkers zijn namelijk de beste verdediging tegen digitale dreigingen. Als je medewerkers bijvoorbeeld niet in phishing mails trappen en geen virussen op de computer binnenhalen, heb je al een stapje voor!

Wat is security awareness precies?

Security awareness geeft de mate weer waarin je medewerkers zichzelf bewust zijn van de online gevaren die je bedrijf loopt. Goede internetbeveiliging is tegenwoordig mogelijk met verschillende tools, maar dit is niet genoeg. Je personeel moet namelijk ook bewust zijn van de gevaren. Uit onderzoeken blijkt dat menselijk handelen nog steeds de zwakste schakel is in cybercriminaliteit. Veel medewerkers veroorzaken problemen door op phishing mails te klikken of virussen te downloaden. Omdat medewerkers in veel gevallen niet op de hoogte zijn van hun rol in dit geheel, is het lastig om ze goed te kunnen instrueren. Security of phishing training kan hierbij een belangrijke rol spelen. Door meer security awareness te creëren onder medewerkers, heeft je bedrijf minder kans om slachtoffer te worden van cyberaanvallen.

Hoe wordt je bedrijf slachtoffer van cybercriminaliteit

Er zijn over het algemeen twee manieren waarop criminelen cyber aanvallen uitvoeren op bedrijven. Aan de ene kant kunnen zij proberen om de systemen te hacken. Ze gaan dan proberen om je beveiliging te omzeilen en zo al je gegevens te stelen. Daarnaast kan het ook zijn dat ze via een medewerker bij alle bestanden kunnen. Dit laatste noemen we phishing. Hierbij sturen de cybercriminelen een link of bestand via de mail naar een medewerkers. Als deze vervolgens op de link klikt of het bestand download, kan de hacker in de computer komen. Op deze manier kan het bedrijf veel schade leiden en wordt er in veel gevallen losgeld geëist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button