BelastingOndernemen

Laat je bij fiscale problemen bijstaan door FT-advocaten

Wanneer je fiscale problemen hebt, is een goede verdediging essentieel. De juiste informatie over wat je rechten en plichten zijn, kan van groot belang zijn in het onderzoek. Laat je daarom bijstaan door FT-advocaten. Zij kunnen je helpen in deze moeilijke situatie en zijn gericht op het halen van een positief resultaat.

Wat zijn FT-advocaten?

FT-advocaten zijn advocaten die geloven in het principe van een Fair Trial. Ze zijn van mening dat iedereen een eerlijk en een correct proces verdient. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in fiscaal strafrecht waaronder fraude, belastingrecht en invordering. Wanneer je niet tevreden bent over de informatie die je krijgt van je accountants of de fiscus, is een FT-advocaat in sommige gevallen de volgende stap.

FT-advocaten kunnen je bij heel wat verschillende problemen helpen. Ook als je zelf niets verkeerd hebt gedaan, kan je hun hulp inroepen. Wanneer je bijvoorbeeld jouw belastingen niet kan betalen, kunnen zij je meer informatie geven over de betalingsmogelijkheden die je hebt.

Wat te doen bij een inval van de FIOD?

Indien er een inval gebeurt van de FIOD, voluit de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie moet je je zo snel mogelijk laten bijstaan door FIOD advocaten. Tot je van deze bijstand kan genieten, is de beste optie om beroep te doen op je zwijgrecht. Daarnaast heb je het recht om te weten wat de reden van de inval is en wat de functie is van de persoon die de inval leidt. Hou deze informatie goed bij om dit later door te kunnen geven aan je advocaat.

Een inval door de FIOD is meestal het resultaat van een grootschalig onderzoek. Dit betekent ook dat er heel wat op het spel staat en dat de straffen vaak streng zijn. FIOD advocaten kunnen je meer informatie geven over de stand van het onderzoek en waar je precies van verdacht wordt. Zij zijn er om ervoor te zorgen dat je rechten worden nageleefd en je de juiste informatie krijgt.

Wanneer je advocaat aanwezig is en je wordt verhoord, geef je enkel maar de informatie waar je zeker van bent. Veronderstellingen en bedenkingen hebben geen nut en kunnen beter achterwege gelaten worden. Alles wat je namelijk zegt, kan later niet meer teruggenomen worden. Belangrijk is dan ook dat de informatie die je geeft juist is en volledig klopt.

Je laten bijstaan door een advocaat zorgt er in de meeste situaties voor dat je toch net iets steviger in je schoenen staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button