Ondernemen

Wat heb je nodig voor een complete magazijninrichting?

Je magazijn optimaal inrichten kan een grote uitdaging zijn. Er zijn immers meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. De inrichting van jouw magazijn moet niet alleen praktisch zijn, maar ook veilig voor je medewerkers. En een magazijn dat alleen bedoeld is voor voorraadopslag heeft een andere inrichting nodig dan een magazijn waaruit dagelijks producten gehaald moeten worden. 

Kleinere producten hebben andere stellingen nodig dan grote, zware producten. En ook voor een gekoeld magazijn gelden weer andere eisen. Kortom, de inrichting van een magazijn vereist de nodige kennis. Een specialist heeft deze kennis. Zij kennen alle mogelijkheden met betrekking tot magazijninrichting en weten hoe je de stellingen op de juiste manier opbouwt. 

Een complete magazijninrichting: de mogelijkheden

Een complete magazijninrichting bestaat uit meerdere elementen: werktafels, inpaktafels, magazijnstellingen, magazijnwagens, transportmiddelen en rollenbanen. Je kunt kiezen voor standaardoplossingen of maatwerk. Elk magazijn is naar eigen wensen en behoeften in te richten. Gespecialiseerde adviseurs denken graag met je mee over de beste mogelijkheden voor jouw magazijn.

Werktafels zijn de basis voor elke magazijninrichting. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, breedtes en dieptes. Hierdoor richt je eenvoudig je eigen werktafel in. Wil je meer flexibiliteit en werk je graag op meerdere hoogtes? Kies dan voor een verstelbare werktafel.

Voor het voorbereiden van verzendingen is een inpaktafel een handige magazijnoplossing. Op een inpaktafel heb je alles bij de hand om producten te verpakken en te versturen. Je kunt kiezen uit een standaard inpaktafel of een inpaktafel op maat die volledig past bij jouw wensen en behoeften.

Magazijnstellingen zijn slimme oplossingen om je voorraad slim en efficiënt te beheren. Ze zorgen ervoor dat je het juiste product op de juiste plek kunt pakken en opbergen. Er zijn verschillende magazijnstellingen. Afhankelijk van jouw behoeften kies je de stelling die het beste past bij jouw bedrijfsproces. 

Voor het veilig en efficiënt verplaatsen van jouw producten is een magazijnwagen een handig hulpmiddel. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten of je kunt ze op maat laten ontwerpen.

Rollenbanen zijn een uitstekende manier om goederen van A naar B te transporteren. Ze worden vaak toegepast voor intern transport en voor procesoptimalisatie. Je kunt kiezen uit een zwaartekracht rollenbaan of een aangedreven rollenbaan. 

Vraag hulp aan een adviseur

Of je nu kiest voor een standaardoplossing of voor een magazijninrichting op maat, het is altijd verstandig om een adviseur mee te laten kijken. Op deze manier ben je verzekerd van de beste oplossing voor jouw magazijninrichting. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button