Ondernemen

Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Ben jij druk bezig met het verkopen van diensten of producten? Dan wil je natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Je stuurt de klanten een factuur en deze worden in de meeste gevallen direct betaald. Het kan echter zijn dat het minder goed verloopt. Zo kunnen er klanten tussen zitten die minder snel betalen of zelfs helemaal niet. In het geval dat een klant niet betaald, kun je ervoor kiezen om incassobureau Debtt in te schakelen. Deze gaan ervoor zorgen dat de factuur van de klant alsnog voldaan wordt. In dit blog bericht willen we je er graag meer over vertellen.

Wat doet een incassobureau precies?

Een incassobureau helpt je met het vinden van klanten die weigeren te betalen. het incassobureau stuurt herinneringen naar de klanten waarvan er nog facturen open staan. Als je nog geen groot bedrijf hebt, lijkt dit overbodig. Maar als je onderneming groter wordt, kan ook het aantal klanten dat niet betaald groter worden. In dit geval heb je zelf niet de tijd om iedereen op te bellen om te betalen. Dit neemt incassobureau Debtt dan van je over. Na het sturen van enkele herinneringen, kunnen er ook andere stappen ondernomen worden. Als de klant namelijk nog steeds niet betaald, zul je iets anders moeten proberen.

Het voortraject

Voordat je een incassobureau inschakelt, krijg je te maken met een stappenplan. Als je direct overgaat tot een juridische procedure bij het niet betalen van een factuur, kan al snel verkeerd gaan. Nadat de vervaldatum van de factuur verstreken is, ga je een herinnering sturen. Het kan namelijk altijd voorkomen dat de klant de factuur simpelweg vergeten is. Als deze nog steeds niet wordt betaald, ga je over tot een tweede herinnering. Bij deze stap is het handig om aan te geven dat bij een volgende wanbetaling er extra kosten gerekend worden. Ook kun je dan aangeven dat je een incassobureau inschakelt. Dit zorgt er vaak voor dat de klant alsnog overgaat tot betaling. Als dit niet het geval is, komt een incassobureau om de hoek kijken. 

Het incassobureau

Nadat je zelf enkele (automatische) herinneringen hebt gestuurd, kun je verdere stappen ondernemen. Je schakelt hiervoor een incassobureau in. Deze gaat vervolgens de klant nogmaals berichten of de betaling voldaan kan worden. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen kopzorgen meer hebt over de betaling van facturen. Daarnaast weet je ook zeker dat er alles aan gedaan wordt om de factuur alsnog te laten betalen. Als het incassobureau niet veel verder komt, kan er alsnog een juridische procedure gestart worden. In veel gevallen kan het incassobureau je ook in deze fase erg goed helpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button