Ondernemen

AED in bedrijf gebruiken voor een veilige werkomgeving

Als organisatie heeft u het beste voor met de medewerkers van uw bedrijf. Het maakt onder meer, dat u er alles aan doet om een veilige werkomgeving te kunnen bieden. Veiligheid kent hierbij verschillende vormen. Denk aan het voorkomen van een te hoge werkdruk, het uitsluitend door gecertificeerd personeel laten gebruiken van productiemachines, enzovoorts. Heeft u al eens nagedacht over het aanschaffen van een AED in uw bedrijf? Een AED in een bedrijf gebruiken maakt dat er bij een hartstilstand direct gehandeld kan worden; het wachten op de ambulancebroeders is niet nodig. Logischerwijs nemen de ambulancebroeders de reanimatie van u of een collega over, op het moment dat zij ter plaatse zijn. Middels een AED in uw bedrijf gaat er geen kostbare tijd verloren op het moment dat iedere seconde telt voor een slachtoffer. 

Verschillende opties bij AED in bedrijf ophangen 

Wanneer u een AED in uw bedrijf wilt kunnen gebruiken, heeft u bij de aankoop van dit apparaat verschillende mogelijkheden. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een AED met en zonder video-ondersteuning. Een defibrillator met video-ondersteuning beschikt over zowel een luidspreker, als een geïntegreerd lcd-scherm. Het maakt dat een gebruiker van de AED een reanimatie met meer vertrouwen begint. Overigens is een AED, ook zonder video-ondersteuning, door iedere volwassene te gebruiken. Medische kennis over het uitvoeren van een reanimatie is niet benodigd. 

Vol- en halfautomatische AED voor uw bedrijf 

Niet alleen zit er een verschil in de AED met en zonder video-ondersteuning. In beide gevallen kunt u kiezen tussen een half- en volautomatisch model. Bij een halfautomatische AED in uw bedrijf, dient u zelf op de rode knop te drukken voor het toedienen van een schok aan het slachtoffer. Bang dat u dit op het verkeerde moment doet hoeft u niet te zijn; de software in het apparaat controleert of er sprake is van een afwijkend hartritme. Het gaat misbruik van de AED binnen uw bedrijf tegen. 

Meertalige AED in bedrijf gebruiken 

Heeft u relatief veel kennismigranten of andersoortige werknemers met een andere nationaliteit in dienst? Het is in dat geval interessant om de aanschaf van een meertalige AED in het bedrijf te overwegen. Kies hierbij tussen een AED met Nederlands- en Engelstalige instructies en een AED met Nederlands- en Franstalige instructies; afhankelijk van de taal die normaliter binnen de organisatie gesproken wordt. Het maakt dat iedere collega de AED op een veilige manier kan gebruiken. 

AED in bedrijf kopen met accessoires 

Kijk bij een AED in een bedrijf ophangen naar de accessoires, die u hierbij kunt gebruiken. Denk aan een wandpaneel of kast voor binnen, een draagtas of bijvoorbeeld een wandkast voor buiten. In dat laatste geval is de kast beveiligd met een pincode, om vandalisme tegen te gaan. De wandkast is water- en stofdicht, om schade aan de AED in het bedrijf te voorkomen. Voor bedrijven is het wandpaneel van DefibCom een interessante optie. Deze accessoire biedt u de mogelijkheid de status van de AED op afstand uit te laten lezen. Is er onderhoud benodigd? In dat geval wordt u hiervan op de hoogte gebracht. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button