OndernemenVerzekering

Hoe werkt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven zorg je ervoor dat je verzekerd bent tegen fouten van medewerkers. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een werknemer schade aanricht bij een ander. In dit geval is het bedrijf aansprakelijkheid voor de schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je ingedekt tegen de eventuele financiële lasten. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus enorm belangrijk als je personeel hebt. Verkoop je producten? Dan kan het ook handig zijn om de verzekering te nemen. Zo weet je zeker dat de eventuele schade door de producten in de meeste gevallen niet voor financiële problemen kunnen leiden voor het bedrijf. 

Voor wie wordt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten? 

In principe is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ieder bedrijf nuttig. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er schade aangericht wordt door een werknemer bij een van de klanten. Deze ongelukken zitten altijd al in een klein hoekje. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er een kopje koffie over een laptop wordt geknoeid. Het breken van een kostbare vaas kan ook onder de bedrijfsaansprakelijkheid vallen. In dit geval moet je als bedrijf opdraaien voor de schade. Door de verzekering af te sluiten, weet je zeker dat je niet voor problemen komt te staan als er een ongeluk gebeurd. De verzekering zorgt er dan voor dat de schade gedekt worden. 

Is een aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht? 

Het is niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Het is echter wel belangrijk om er naar te kijken. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Als de gemaakte schade groot is, kan het grote gevolgen hebben voor het bedrijf. Het is belangrijk dat je je bedrijf zo goed mogelijk beschermt tegen eventuele schade aan het bedrijf. Ondanks dat het niet verplicht is, kan het in sommige sectoren wel gevraagd worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een leverancier of opdrachtgever vraagt naar de verzekering. Ook wordt het in sommige gevallen door de brancheorganisatie gevraagd. Er zijn namelijk erg veel momenten waarop een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk is. Werk je bijvoorbeeld op locatie bij de klant? Dan is het erg belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. 

Wat valt er allemaal onder de aansprakelijkheidsverzekering? 

Er zijn verschillende aspecten die onder de verzekering vallen, maar ook enkele zaken niet. Zo wordt bijvoorbeeld schade aan personen (letsel) en schade aan spullen van derden (zaakschade) verzekerd. Ook kan het voorkomen dat er gevolgschade optreedt. Deze wordt ook door de aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Naast de schade die bij andere bedrijven aangebracht kan worden, is het soms ook zo dat een werknemer schade aanbrengt bij een

andere werknemer. In dit geval ben je ook door de aansprakelijkheidsverzekering gedekt. De verzekering dekt echter niet schade door een verkeerd advies. Hier heb je andere verzekeringen voor. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP’er 

Heb je zelf geen personeel, maar ben je een zelfstandige? Dan is het ook verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP’er is net zo belangrijk als voor andere bedrijven. Als ZZP’er kun je namelijk ook in verschillende situaties terechtkomen waarbij je schade maakt bij een ander. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekerd hebben, omdat de kosten hiervan erg hoog uit kunnen vallen. Zo ben je ook nog eens verzekerd voor schade die een stagiair maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button