Overig

Hoe kun je jouw website verbeteren?

Wie lang geleden een website heeft laten maken, zal merken dat je na vele jaren tegen veel problemen oploopt wanneer je je site nooit ge-update hebt. Vroeger was het namelijk nog niet altijd mogelijk om te kiezen wat je maar nodig had voor je site. Dat kan ertoe leiden dat je nu een trage site hebt die vaak niet bereikbaar is. Ben je voor je bedrijf afhankelijk van je site, dan kan dit een ramp zijn. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om te zorgen dat je site weer bij de tijd gemaakt kan worden. Wij zetten deze op een rijtje en wij hopen dat jij er je voordeel mee kan doen. 

Gebruik je de juiste webhosting? 

Een website is altijd ergens opgeslagen. Vanuit deze locatie wordt de website gerund en deze plek noemen we de hosting. Vroeger had je niet zoveel keus uit servers als dat je dat tegenwoordig hebt. Daardoor kan het zijn dat je niet de ideale webhosting voor je site hebt. Dat kan leiden tot een trage site. Dat is heel storend voor bezoekers want iedere keer wanneer zij iets aanklikken, moeten zij lang wachten voordat zij te zien krijgen wat zij zochten. Vaak klikken bezoekers een site dan weg. Dat moet je dus voorkomen als eigenaar van een site. Zorg dus dat je goede webhosting hebt want dit zorgt dat je klanten een goede indruk van je bedrijf krijgen.  

Kun je een domeinnaam verhuizen? 

Wat veel mensen niet weten, is dat je niet vastzit aan de webhost waar je je website bij laat draaien. Ervaar je dus problemen, dan kun je je domeinnaam verhuizen. Dit kun je eenvoudig doen. Je gaat op zoek naar een nieuwe aanbieder van webhosting en je kijkt even goed naar de verbeteringen die hier te vinden zijn. Vervolgens kun je met hen in zee gaan en de nieuwe aanbieder kan de verhuizing regelen. Dat kan in een heel korte tijd geregeld zijn, dus je hoeft niet bang te zijn dat je site lang uit de lucht zal zijn. Vaak merk je helemaal niets van de verhuizing, althans op het moment zelf. Na de verhuizing zul je zien dat je site veel sneller werkt. Je kunt de functionaliteiten op je site ook uitbreiden, het is maar net wat jij wilt. 

Pas SEO toe op je site

Als je merkt dat je site niet hoog in Google eindigt, is het tijd om aan SEO te gaan doen. Dit is de kunst van Google manipuleren. Zorg daarom dat je goede teksten op je site hebt staan die SEO-proof zijn. Dat houdt in dat je teksten laat schrijven die de zoektermen bevatten waarmee mensen op jouw site terecht kunnen komen. Je kunt een professionele schrijver inhuren om aan je teksten te werken omdat dit vakwerk is.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button