Hoe ga je om met de financiële gevolgen van een ongeluk?
Bij een ongeluk denk je in eerste instantie alleen aan de ingrijpende gevolgen die het voor je gezondheid kan hebben. Met ernstige letsel en een langdurige herstelperiode, komen echter vaak ook ernstige financiële gevolgen. Al snel komt dan de vraag: wie is er verantwoordelijk voor de financiële gevolgen van een ongeluk? Indien jij niet zelf het ongeluk hebt veroorzaakt, kun je de letselschade claimen bij de verantwoordelijke partij. Een letselschadeadvocaat is voor het slachtoffer van een ongeluk altijd gratis.
Financiële gevolgen ongeluk
De financiële gevolgen van een ongeluk kunnen erg groot zijn. Stel je voor dat je als gevolg van het ongeluk geopereerd moet worden en met een lang revalidatietraject te maken krijgt. Alle zorg die je krijgt, kent een kostenplaatje. De ziekenhuisopname, de operatie en de fysiotherapeut: het kost allemaal geld. Niet alles wordt automatisch vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast krijg je te maken met extra vervoerskosten, want je kunt zelf (nog) geen auto besturen. Bovendien kan je een tijd niet werken of word je in het ergste geval langdurig arbeidsongeschikt. Kortom: de financiële gevolgen van een ongeluk zijn groter dan je in eerste instantie denkt.
Hoe kun je letselschade claimen?
Het claimen van letselschade verloopt via een vast stappenplan. Allereerst neem je een letselschadeadvocaat in de arm die de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stelt. Wordt de aansprakelijkheid erkend, dat heb je recht op een schadevergoeding.
De tweede stap is het vaststellen van de schade. Hierbij wordt de zaak van alle kanten bekeken door onafhankelijke deskundigen. Er wordt niet alleen gekeken naar de kosten die je direct als gevolg van het ongeluk gemaakt hebt, maar ook naar het geld dat je in de toekomst bijvoorbeeld misloopt omdat je jouw beroep niet meer uit kunt oefenen.
Tot slot wordt er over de schadevergoeding onderhandeld door jouw letselschadeadvocaat en de verzekeraar. In de meeste gevallen komt het tot een akkoord, er wordt zelden een letselschadezaak naar de rechter gebracht.
Gratis letselschadeadvocaat voor slachtoffers
Het is in de wet vastgelegd dat jij als slachtoffer gratis gebruik kunt maken van een letselschadeadvocaat, advocaatkosten komen voor rekening van de wederpartij. Het is slim om letselschade advies van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat te vragen wanneer je te maken krijgt met de financiële gevolgen van een ongeluk. Het is fijn als iemand met verstand van zaken alle noodzakelijke taken op zich neemt. Dan kan jij in de wetenschap dat de financiële kant goed geregeld wordt volledig focussen op een voorspoedig herstel.