Verzekering

Hoe sluit je een bootverzekering af?

Warme zon. Koel briesje. Als je een boot hebt, snap je het: er gaat niets boven op het water zijn. Je koestert je boot en de herinneringen die je daar opdoet. Het is de reden waarom je investering elke cent waard is. Het hebben van de juiste verzekeringsdekking voor je boot kan je helpen zorgeloos verder te varen.

Wat is een bootverzekering?

Een bootverzekering biedt dekking voor jou en je boot mocht er onverhoopt iets gebeuren. De polis kan dekking bieden voor schade aan je boot of de uitrusting ervan, maar ook voor verwondingen aan mensen en schade aan eigendommen of andere boten.

Waarom heb ik een bootverzekering nodig?

Het korte antwoord: financiële zekerheid. Als er een gedekt ongeval gebeurt en je hebt de juiste verzekering, ben je meestal verantwoordelijk voor het betalen van het eigen risico en kan de verzekering zoals EOC de rest dekken. Maar zonder verzekering zou je vast kunnen komen te zitten door uit eigen zak te betalen voor de volledige reparatiekosten aan je boot (of die van iemand anders), legale kosten of zelfs de medische rekeningen van iemand anders. Om nog maar te zwijgen over schade aan je boot door stormweer. 

Bootverzekering bij EOC, dit zijn de voordelen

Ook een sloepverzekering afsluiten bij EOC biedt heel wat voordelen. Zo kan je genieten van een gratis collectieve ongevallendekking en dat terwijl je een eerlijke premie krijgt. EOC heeft immers geen winstoogmerk. Verder is ook de inboedel van je boot verzeker tot 20% van de waarde van je boot. En als klant van EOC krijg je ook talloze kortingsvoordelen op de aankoop van vaarspullen en cursussen. 

EOC bestaat uit een team van schade-, inspectie- en certificeringsexperts dat net als jij een voorliefde heeft voor boten en varen. Contact op mensenmaat waarbij je direct wordt geholpen en niet doorverwezen zoals in een callcenter is waar ze voor staan. En dat niet enkel tijdens de kantooruren, maar ook ´s avonds en in het weekend. 

Bereken je premie

Wie zijn boot wil laten verzekeren wil kunnen genieten van de volle gemoedsrust. Dat is bij EOC het geval. Met een totaalaanbod aan verzekeringen zoals onder meer een aansprakelijksverzekering hoef je je geen zorgen meer te maken dat er iets je boot overkomt dat niet gedekt is. Kies de verzekeringen die bij je past of laat je adviseren door een van hun medewerkers. Vervolgens kun je direct een premie berekenen. En dat allemaal makkelijk online. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button