Verzekering

Met deze 3 tips bespaar jij simpel op je zorgverzekering

Het wordt weer de hoogste tijd om je zorgverzekering eens kritisch te bekijken. Je hebt namelijk tot het einde van het jaar weer de tijd om over te stappen naar een andere verzekeraar of om je pakket eens flink op de schop te nemen. Het kost even tijd, maar de zorgverzekering vergelijken 2022 kan je volgend jaar veel geld besparen. Met de volgende 3 tips ben ook jij volgend jaar goedkoper uit!

1 Kijk wat je werkelijk nodig hebt

Veel mensen zijn verzekerd voor zaken die ze niet nodig hebben. Of je bent dubbel verzekerd omdat sommige medische kosten in het buitenland ook al via de reisverzekering vergoed worden. Kijk daarom eerst eens kritisch of je huidige pakket nog wel goed bij je past. Neem alleen een aanvullende verzekering als je daarmee daadwerkelijk goedkoper uit bent. Zo is het alleen verstandig om je aanvullend te verzekeren voor tandartskosten als je weet dat je het aankomende jaar veel kosten gaat maken. In de meeste gevallen ben je namelijk meer geld kwijt aan een tandartsverzekering dan dat je daadwerkelijk profiteert van een vergoeding. Gebruik de zorgvergelijker 2022 om de verschillende zorgverzekeringen op dekking te vergelijken.

2 Betaal de laagste premie

De zorgpremie 2022 verschilt per verzekering en per verzekeraar. Het is dus altijd goed om de prijzen van de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. De meeste verzekeraars bieden speciale budget polissen aan waarmee je de laagste premie betaalt. Let op: voor deze budgetverzekeringen gelden vaak aanvullende voorwaarden. Zo kan het zijn dat je niet in alle ziekenhuizen terecht kunt voor een behandeling. Je krijgt dan alleen je medische kosten (deels) vergoed als de verzekeraar een contract heeft met jouw behandelaar. Weeg voor jezelf af of je met een budgetpolis niet een te groot financieel risico neemt.

3 Kijk of het nóg goedkoper kan

Wil je nog minder betalen? Betaal dan de jaarpremie in één keer, dan krijg je een (kleine) korting op de premie. Je betaalt ook minder premie als je kiest voor een vrijwillig eigen risico bovenop het wettelijk eigen risico. Weeg voor jezelf af of jij dit risico vanuit financieel oogpunt wel kunt nemen. Tot slot kan je ook gebruikmaken van collectiviteitskortingen, bijvoorbeeld via je werkgever. Let dan wel goed op of de aangeboden pakketten echt goedkoper zijn en goed aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Je kunt jezelf makkelijk dubbel of over verzekeren met een collectiviteitsverzekering. Dan maak je misschien juist onnodig extra kosten in plaats van een kostenbesparing.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button