Verzekering

Wat is een collectieve verzekering?

Story Highlights
  • Collectieve verzekering betekent 5 procent korting op de premie
  • Verzekering via de werkgever of de sportclub
  • Wel fiks voordeel bij een aanvullend pakket

Zoals de naam al doet vermoeden, is een collectieve verzekering een verzekering die je met een grote groep mensen tegelijk afsluit. Dit kan bijvoorbeeld via je werkgever maar ook via de sportvereniging. Omdat jij je met zoveel mensen verzekert, krijg je een aantrekkelijke korting op de premies. Die korting is op dit moment 5 procent. Vraag een financieel adviseur of de verzekering in jouw geval uit kan.

Minister bracht korting terug naar 5 procent

De korting was overigens al hoger. De minister echter, stelde de korting naar beneden bij en wil zelfs af van de collectieve verzekering. Dit wil de minister omdat de verzekeraars in eerste instantie de prijzen van de premie hoger inzetten om ze vervolgens – zogenaamd met een korting-  lager aan te bieden. En dat is niet de bedoeling. Nu nog sluit je een collectieve verzekering af via werkgever of sportvereniging. En nu nog krijg je daar  een korting op, van nu nog 5 procent dus,

Met een uitgebreid pakket kan de collectieve verzekering wel de moeite waard zijn

Het is wel zo dat als jij je aanvullend verzekerd, die korting van 5 procent op kan lopen richting de 20 procent. Ga je dus voor een uitgebreid aanvullend pakket, dan ben je met een collectieve zorgverzekering goedkoper uit. Al was de winst de je pakte wel eens hoger. In feite is de collectieve zorgverzekering  zoals die er nu is, alleen nog aantrekkelijk als jij je aanvullend laat verzekeren. Denk je dat je aan de basisverzekering voldoende hebt, dan is een collectieve zorgverzekering in de regel niet goedkoper.

Niet altijd voordeliger met een collectieve verzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen. Zo kun je prima gebruik maken van een werkgeverscollectief Wil je dat ook, dan vraag je dat aan via de werkgever.  Je kunt dit echter ook doen via de gemeente, via verenigingen en onderwijsinstellingen.  Het is de bedoeling dat de geboden collectiviteitskorting mensen over de streep trekt. Toch is het niet altijd voordeliger om je collectief te verzekeren. Zeker nu er steeds meer kleine verzekeraars op de markt komen, kun jij je ook individueel goedkoop verzekeren. Soms dus goedkoper dan via een collectieve verzekering. Zaak dus om goed naar je eigen zorgbehoefte te kijken en op basis van die behoefte een keuze te maken. Laat je in elk geval niet foppen, want de collectieve verzekeringen roepen dat je door je collectief te verzekeren altijd goedkoper uit bent. Dat is dus zeer zeker niet het geval en al helemaal niet meer nu de korting is vastgesteld op 5 procent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button