Verzekering

Tips voor een goedkopere camperverzekering

Steeds meer Nederlanders kopen een camper om op een roadtrip te gaan door Europa, of nog verder. Net als met auto’s is het ook verplicht om de camper te verzekeren. Een camperverzekering is noodzakelijk ter bescherming tegen schade of diefstal. Bovendien wordt het vaak vereist door opslagfaciliteiten en campings. Mocht jij een beperkt budget hebben, dan is reviews bekijken en vergelijken van de verschillende opties een must. Daarnaast hebben we nog wat handige tips voor jou om jouw camper goedkoper te verzekeren. Dan hou je meer over om uit te geven aan de vakantie zelf.  

Kies het juiste model camper

Campers zijn er in een alle soorten en maten. Het uitkiezen van een camper is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Maar weet dat het type camper dat je kiest, een grote invloed heeft op de verzekeringstarieven. Een oudere campervan kost meestal minder om te verzekeren, omdat de waarde ervan lager is. En als je een merk of model camper kiest dat minder gangbaar is, dan zijn de onderdelen lastiger te vinden. En dus wordt de verzekering vanzelf duurder. Gangbare, tweedehands campers zijn het goedkoopst te verzekeren bij NKC verzekeringen en andere verzekeraars.

Minder bestuurders is goedkoper

Camperreizen zijn meestal familieaangelegenheden en het kan zijn dat er meer dan één chauffeur mee gaat op vakantie. Voordat je iedereen van het gezin aan de polis toevoegt, is het handig om te overwegen of het wel de moeite waard is. Want hoeveel chauffeurs heb je nou daadwerkelijk nodig? Het aantal bestuurders van de camper heeft directe invloed op de hoogte van de verzekeringstarieven. Reviews bekijken is een slimme manier om er achter te komen wat de kosten per bestuurder zijn bij verschillende maatschappijen. Maar over het algemeen geldt, hoe minder chauffeurs er op de polis staan, hoe goedkoper de camperverzekering. 

Camperverzekeringen vergelijken

Niet alle camperverzekeringen dekken dezelfde soorten schade of diefstal. Enkel een aansprakelijkheids verzekering is de goedkoopste optie. Maar dat kan duur uitpakken als je een ongeluk krijgt. Er zijn verschillende maatschappijen in Nederland met ieder weer verschillende opties om uit te kiezen. Al die opties hebben verschillende dekkingen en variëren sterk in prijs. Het loont daarom de moeite om de reviews te lezen van NKC verzekeringen en de andere opties in Nederland en deze verschillende polissen goed met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je het meeste uit jouw camperverzekering haalt, zonder de hoofdprijs te betalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button