Verzekering

Wat zijn de voordelen van een uitgebreidere dekking op mijn autoverzekering?

Als je een auto op jouw naam hebt staan, ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om deze minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Doordat een WA-verzekering de minst uitgebreide dekking heeft, betaal je er ook een relatief lage premie voor. Vandaar dat veel mensen hun auto alleen verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer je voor een uitgebreidere dekking kiest, betaal je een hogere premie. Dit is weliswaar een nadeel, maar toch zitten er ook voordelen aan een uitgebreidere dekking op jouw autoverzekering. In deze tekst zetten wij er 3 voor je op een rijtje.

1. Schade wordt vaker vergoed

Laten we maar direct beginnen met het grootste voordeel van een uitgebreidere dekking op jouw autoverzekering. Wanneer je voor een uitgebreidere dekking kiest, is jouw auto beter verzekerd. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw voertuig aanricht aan andere mensen of spullen van anderen. Schade aan jouw auto wordt niet vergoed als je alleen een WA-verzekering afsluit. Wil je niet dat jezelf opdraait voor het herstellen van de schade aan jouw eigen auto? Kies dan voor een auto verzekering met een uitgebreidere dekking. Hoe uitgebreider de dekking, des te meer schade een verzekeraar vergoedt.

2. Verschillende keuzemogelijkheden 

Wil je jouw auto niet alleen verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid? Dan wil je waarschijnlijk een uitgebreidere dekking op jouw autoverzekering. Denk niet dat je dan slechts één keuze hebt, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je uit twee uitgebreidere dekkingen kiezen. Hieronder zetten wij de opties voor je op een rijtje.

– WA + Beperkt Casco

Wie een uitgebreidere dekking op zijn autoverzekering wil, kan allereerst kiezen voor WA + Beperkt Casco. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen aanricht, maar ook schade aan jouw auto valt binnen de dekking. Het is overigens niet zo dat alle schade ook vergoed wordt. Alleen schade door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en andere invloeden uit de natuur, ruitschade en schade door een botsing met loslopende dieren is verzekerd.

– WA + Volledig Casco

Wie zijn auto zo goed mogelijk wil verzekeren, kiest voor de dekking WA + Volledig Casco. Bij veel verzekeraars staat deze dekking ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Dit komt doordat je niet alleen verzekerd bent voor alles wat we hierboven noemden, maar ook voor schade door vandalisme en een aanrijding of botsing. Vrijwel alle schade aan jouw auto wordt dus vergoed als je voor WA + Volledig Casco kiest.

3. Je hoeft er niet de hoofdprijs voor te betalen

Jouw auto is beter verzekerd als je voor een uitgebreidere dekking kiest, maar je betaalt ook een hogere premie. Veel mensen denken dat zij de hoofdprijs betalen als ze hun auto bijvoorbeeld allrisk verzekeren, maar dit hoeft niet. Een vergelijkingssite kan je namelijk helpen om een goedkope autoverzekering met uitgebreide dekking te vinden. Heb je een interessante optie gevonden? Dan kun je overstappen van autoverzekering. Veel verzekeraars hebben een overstapservice, waardoor je zelf maar weinig tijd en moeite hoeft te steken in het overstappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button