Algemeen

Actief handelen in cryptovaluta: waarom glasvezel internet aan te raden is

De cryptomarkt is een volatiele markt. De pieken zijn hoog en de dalen zijn diep. Momenteel zit de markt in een dal, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Nog steeds zijn er snelle oplevingen die het erg interessant kunnen maken om actief in cryptovaluta te gaan handelen om geld te verdienen. De kans op beweging is immers groter dan op de aandelenmarkt, dus de mogelijkheden om snel een slag te slaan zijn groter. Als je dat gaat doen, moet je er natuurlijk wel bovenop zitten, zodat je snel kunt reageren. Dan wil je wel dat je internetverbinding je daar niet bij in de weg gaat zitten door op het moment suprême niet thuis te geven, want dat kan je een hoop geld kosten omdat je niet op tijd kunt kopen op verkopen. We bespreken waarom glasvezel internet daarom aan te raden is als je actief wilt gaan handelen in cryptovaluta.

Verschillende soorten internetverbinding

In Nederland kun je van drie verschillende soorten internetverbinding gebruikmaken. Ten eerste is er DSL-internet, wat internet via de aloude telefoonkabel is. Dit is de goedkoopste optie, maar zeker niet de meest geschikte als je een snelle en betrouwbare verbinding zoekt. De tweede optie is kabelinternet, dat via de televisiekabel loopt. Dat is al een stuk beter, maar heeft als nadeel dat er geen concurrentie op bestaat, waardoor de prijzen hoog zijn. Als particulier word je dan vaak ook nog gedwongen om er een televisieabonnement bij af te nemen. De derde en laatste optie is glasvezelinternet. Deze techniek werkt anders, namelijk met lichtsignalen die vliegensvlug door kabels gevuld met kleine glasdeeltjes gestuurd worden. Dit netwerk wordt nog wel uitgerold in Nederland, waardoor nog niet iedereen er gebruik van kan maken.

Snel downloaden én uploaden met glasvezelinternet

Als je actief bezig bent op een cryptobeurs, wil je dat alle veranderingen zo snel mogelijk te zien krijgt en zo snel mogelijk jouw acties kunt doorvoeren om van het optimale moment gebruik te maken. Dan wil je dat je internetverbinding zowel snel data binnenhaalt én verstuurt. Glasvezelinternet is hier zonder meer de beste keuze voor. Het is in staat tot de hoogste downloadsnelheden (als je daar tenminste ook een abonnement voor afsluit!) en in tegenstelling tot de twee andere soorten internetverbinding is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Dat wil zeggen dat jouw acties ook zo snel mogelijk de deur uit gaan en doorgevoerd worden. Bij DSL-internet en kabelinternet ligt de uploadsnelheid aanmerkelijk lager dan de downloadsnelheid en gaat dit dus minder snel.

De meest stabiele internetverbinding

Een snelle verbinding moet natuurlijk ook stabiel zijn, anders kan hij je nog in de steek laten op belangrijke momenten. Die kans is het kleinst met glasvezelinternet. De bandbreedte van glasvezel is zo ruim dat de kans op overbelasting van het netwerk minimaal is. Kleiner dan bij kabelinternet en véél kleiner dan bij DSL-internet. Glasvezelinternet is dus de meest stabiele internetverbinding die je kunt hebben, en dat is wat je wilt als je tot op de seconde bij de tijd moet blijven om geld te kunnen verdienen met het handelen in cryptovaluta. 

Geef dus wat meer uit voor een optimale internetverbinding. Als je een beetje goed wordt in het handelen in crypto, verdien je dat ook weer gemakkelijk terug. Mede dankzij die extra snelle en stabiele internetverbinding via het glasvezelnetwerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button