Beleggen

Wat kunnen we van crypto verwachten de komende tijd?

Het is geen geheim dat cryptovaluta erg volatiel kunnen zijn. De laatste tijd is er dan ook veel gebeurd op de crypto markt. Maar wat kan er in de komende tijd verwacht worden? Zeker met het oog op de veranderende wereld door COVID en oorlogen kan het een onzekere tijd zijn. In dit blog bericht geven we je een inzicht van wat je kunt verwachten van de komende tijd. Zo ben je weer op de hoogte van het actuele crypto nieuws

Bitcoin koersstijging door oorlog

Door de oorlog van Rusland en Oekraïne zijn er al veel dingen gebeurd op de financiële markten in de wereld. In eerste instantie is de koers van crypto gedaald. Vervolgens werden er door het westen sancties opgelegd aan rusland. Hierdoor konden veel russen niet meer bij hun financiële middelen. Onder andere door deze sancties zijn er steeds meer mensen over gegaan naar cryptovaluta. Een bitcoin koersstijging door oorlog was hiervan het gevolg, aangezien ook veel oekraïense mensen over gingen tot crypto. 

Wat kunnen we verwachten de komende tijd?

Zoals we in de oorlog zien, komt het decentrale karakter van cryptocurrency al snel terug als een groot voordeel. Door de daling van de Russische munteenheid, wordt de vraag naar een decentrale munt steeds populairder. Door de sancties die zijn opgelegd tegen Rusland, is het duidelijk geworden dat een munteenheid binnen enkele weken grote verliezen kan laten zien. Dit is met name een groot gevolg voor de Russische burgers, maar het kan zomaar ook bij andere landen grote gevolgen hebben. Door het decentrale karakter van crypto, kan dit niet gebeuren. Deze gedachtegang is goed te zien in de crypto koers en zal groter worden in de komende tijd.

Stijging van bitcoin

Een andere reden waarom de bitcoin gestegen is de afgelopen tijd, is het feit dat er geld gedoneerd is aan slachtoffers in oekraïne. De financiële markten in Oekraïne hebben het door de oorlog erg moeilijk en het is erg onzeker of deze het gaan overleven. Hierdoor is de vraag naar bitcoins toegenomen. Doordat er geen banken nodig zijn om de transacties te voltooien, kan het gemakkelijk gedoneerd worden. Crypto biedt hierdoor een vorm van vrijheid aan mensen, waardoor het eenvoudiger te gebruiken is. Waar de traditionele geldstromen geen weg vinden, is het voor cryptovaluta erg gemakkelijk!

Veranderingen in gedachten

Door deze duidelijke veranderingen en voordelen van crypto, zal de gedachten van mensen veranderen ten opzichte van crypto. Wanneer dit gebeurd, zal er steeds meer crypto aangekocht worden, waardoor de koers zal stijgen. De komende tijd wordt er daarom een stijging verwacht in de koers!

Gerelateerde artikelen

Back to top button