Algemeen

Caravan financieren

Story Highlights
  • Diverse manieren om een caravan te financieren
  • Kijk naar het totale plaatje
  • Lening met BKR notering

Als je heel graag een caravan wilt maar de portemonnee dat even niet toestaat, weet dan dat er genoeg mogelijkheden zijn om de caravan te financieren. Je kunt dan dus wel degelijk in het bezit komen van een caravan. Het is wel zaak goed op te letten als je een bepaalde financieringsvorm kiest.

Caravan financieren zonder BKR

In de regel worden alle leningen geregistreerd bij het BKR. Dat kan soms een beletsel vormen om een caravan te kunnen financieren, heb je een negatieve codering, dan zal vrijwel geen enkele kredietverstrekker je een financiering aan willen bieden namelijk. Je hebt echter een aantal die zonder BKR een minilening aanbieden. Vaak gaat het dan om bedragen tussen de 50 en 12500- euro. Kenmerk is dat je snel geld op je rekening hebt staan, maar dat dit geld ook snel weer afgelost moet worden. Een mini-lening wordt niet geregistreerd bij het BKR. Je betaalt dan overigens wel de hogere rente. Het kost je dus meer. Er zijn echter ook van deze aanbieders die je een krediet tot 5000 kunnen en willen geven. En dan komt een caravan dus in zicht. Het is verstandig de aanbieders van een mini-lening goed met elkaar te vergelijken voor je zaken gaat doen.

Caravan financieren op afbetaling

Op afbetaling kun je een caravan op verschillende manieren financieren. Het is bij de financieringsvorm belangrijk om niet alleen te kijken naar de laagste rente, maar ook naar de voorwaarden. Belangrijk is verder ook de looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten zijn. Let wel op dat als de levensduur van de caravan lager is dan de aflosperiode, dat je nog steeds betaalt terwijl de caravan al bijna niets meer waard is. Daarmee wordt meteen duidelijk dat een financiering met een lening met een langere looptijd niet altijd zo voordelig is. Sluit dus nooit zomaar een financiering af maar zet alle voors en tegens goed tegen elkaar af.

Caravan huurkoop

In feite is huurkoop gespreide betaling. Caravan huurkoop is een veel voorkomende manier om een caravan te financieren. Je leent dan het aankoopbedrag voor de caravan of een deel ervan. Vervolgens betaal je die lening in termijnen per maand weer terug. Wel betaal je over het bedrag dat je leent nog een bepaald rentepercentage. Dat percentage blijft gedurende de gehele looptijd van de lening overigens op hetzelfde niveau. Je leent nu dus nooit meer dan de waarde van de caravan.

Kijk altijd naar het totale plaatje en vergeet de voorwaarden niet

Het is in alle gevallen belangrijk om de verschillende leenmogelijkheden voor je zaken doet met elkaar te vergelijken. Maak pas dan een definitieve keuze. Belangrijkste tip is wel om niet alleen naar de bedragen en de rente te kijken, maar te kijken naar het toptaalplaatje. Vergeet de voorwaarden dus niet goed door te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button