Sporten met belastingvoordeel
Betaal je net als veel andere mensen (te) veel voor een sportschoolabonnement? Dan weet je vast nog niet dat de Belastingdienst ook mee kan betalen aan jouw trainingen. Dit wordt geregeld in de werkkostenregeling (WKR): een regeling die niet alleen aantrekkelijk is voor werkgevers, maar ook voor werknemers. Ontdek hoe ook jij hier optimaal van kunt profiteren, want een te duur sportschoolabonnement waar je toch geen gebruik van maakt is echt zonde van je geld!
Waarom biedt de werkgever bedrijfsfitness aan?
Ook werkgevers weten dat een gezonde werknemer meer energie heeft, meer werk verzet en zich minder vaak ziekmeldt. Daarom investeren werkgevers graag in een sportabonnement om ervoor te zorgen dat werknemers voldoende bewegen. Werkgevers worden vanuit de overheid extra gestimuleerd om bedrijfsfitness aan te bieden met behulp van fiscale voordelen. Zij hoeven namelijk minder werkgeverslasten te betalen wanneer zij een deel van het loon uitbetalen in de vorm van een sportabonnement. Hierdoor daalt het fiscale loon van de werknemer waarover de werkgeverslasten worden berekend. Het is dus niet voor niets dat de werkgever graag bijvvoorbeeld jouw training met de dumbbell wil financieren.
Goedkoper sporten met bedrijfsfitness
Maak je gebruik van de bedrijfsfitness van jouw organisatie, dan bespaar je jouw werkgever geld. Natuurlijk kost de fitness jou wel geld, maar minder dan je daar normaal voor betaalt. Je profiteert namelijk van een belastingvoordeel die gelijk is aan de loonbelasting die je normaliter betaalt. Bovendien zijn de tarieven van bedrijfsfitness vaak lager dan bij een regulier sportabonnement. Ook zijn de openingstijden van de bedrijfsfitness vaak gunstiger afgestemd op jouw werktijden. Dat maakt bedrijfsfitness natuurlijk erg aantrekkelijk. Wil je liever geen gebruik maken van bedrijfsfitness, maar je eigen gewichten kopen? Ook dan zijn er mogelijkheden.
Eigen homegym op kosten van de baas
De werkgever heeft ook de mogelijkheid om jaarlijks een bedrag van de WKR uit te keren aan de werknemer. Dit bedrag is maximaal 1,18% van het totale fiscale loon dat de werknemer verdient. Het is slim om dit bedrag te investeren in een fitness aan huis. Op die manier kan jij jouw cardio en krachttraining voortaan vanuit huis doen op kosten van de baas. De kans is ook groter dat je thuis gaat sporten dan wanneer je daarvoor naar de sportschool moet, zelfs wanneer de bedrijfsfitness zich in hetzelfde gebouw bevindt als je kantoor. Informeer dus vandaag nog naar de werkkostenregeling: daar plukken zowel de werknemer als de werkgever de vruchten van.